Kolmas Viking Cup on vauhdissa

Piffenin T05 Röd -joukkue voitti Stockholmspolisens IF Orange -joukkueen. Kuva: Mikael Heinrichs

Perjantaista sunnuntaihin PUNTissa ja Sarlinin koululla pelataan käsipalloa aamusta iltaan.

Turnaukseen odotetaan noin 400 vierasta, sekä pelaajia että vanhempia ja muita toimitsijoita. Ydinryhmä, joka koordinoi turnausta, koostuu kymmenestä henkilöstä ja vapaaehtoiset mukaan luettuna, turnauksen järjestelyissä on mukana nelisenkymmentä henkilöä.

Vaihtelu virkistää

Viking Cup -turnauksen perusajatuksena on ollut tarjota suomalaisille joukkueille mahdollisuuden kohdata ruotsalaisia vastustajia.

– Yksi suomalaisen käsipallon perusongelmista on se, että sama joukkue kohdataan monta kertaa minijunioreista aina oldboys-sarjoihin asti, ja siksi on aina piristävää kohdata esimerkiksi ruotsalaisen joukkueen. Ihanteellista turnausta ajatellen olisi, että mukana olisi yhtä monta joukkuetta sekä Ruotsista että Suomesta, sanoo järjestelyistä vastaavassa ryhmässä mukana oleva Dan Gratschev.

Stockholmspolisens IF, joka ottaa osaa tyttöjen -05 sarjaan kahdella joukkueella, on todella hyvä joukkue.

– Me kohtasimme heidät muutama vuosi sitten Piffenin -05 tyttöjen kanssa Skuru cupissa ja he olivat erittäin kovia. He eivät nyt ihan ajaneet meidän ylitsemme, mutta kuitenkin, nauraa Gratschev.

Toinen Ruotsista tänä vuonna mukana oleva joukkue on tyttöjen -06 sarjassa pelaava Enköpings HF.

Valitettavasti -07 poikien sarjaa ei suunnitelmista poiketen pelata, koska ilmoittautuneita joukkueita oli liian vähän.

Joukkueet majoittuvat Malmin koululla ja ottelut käydään PUNTissa ja Sarlinin koululla, kun taas ruokatarjoilu tapahtuu Pargas svenska gymnasiumin ruokalassa. Kaikki on siis kasattu hyvin pienelle alueelle.

– Lisäksi olemme varanneet PUNTin nuorisotilan joukkueiden käyttöön.

Ensimmäiset ottelut pelattiin perjantaina aamulla kello 9 ja viimeinen ottelu, -06 poikien finaali, alkaa sunnuntaina kello 18.20.

– Toivomme tietysti, että yleisö löytää halleille, missä tarjolla on kolmen päivän ajan laadukasta käsipalloviihdettä, sanoo Gratschev.

Turnaus on käynnissä

Poikien 2005 syntyneiden sarja ratkotaan kokonaisuudessaan jo perjantaina, pojat-06 puolestaan aloittavat urakkansa vasta lauantaina.

T05-ikäluokassa Pargas IF Röd aloitti vahvasti kahdella voitolla, 24–11 SIF Gul -joukkuetta vastaan ja 15–8 mot Stockholmspolisens IF Orange -joukkuetta vastaan. Saman ikäluokan toisessa lohkossa Pargas IF Vit hävisi ÅIFK:lle lukemin 14–16 ja pelasi tämän jälkeen tasan todellisessa trilleriottelussa 16–16 Stockholmspolisens IF Svart -joukkuetta vastaan.

P05-ikäluokassa PIF ja ÅIFK voittivat kumpikin kaksi ensimmäistä otteluaan ja kohtasivat kello 15 lohkovaiheen ratkaisuottelussa, jonka PIF vei maalein 18–12. Pudotuspelit alkavat kello 17.

T06-ikäluokassa Pargas IF avasi voittamalla SIF:n selvin lukemin 22–7. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa GrIFK:ta vastaan kello 18-20.

Nuorimmassa ikäluokassa T07 PIF voitti PIF Vit -ryhmän avausottelussa maalein 29–15. Tämän jälkeen kumpikin joukkue hävisi seuraavan ottelunsa. BK-46 ja HC HIK olivat vahvempia.

Tulospalvelu ja otteluohjelma löytyy osoitteesta vikingcup.cups.nu.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*