Kombin elokuvaoppilaat tekivät elokuvan koronaviruksesta

Kvinna med munskydd tar handsprit
Clara Wickström on ollut mukana Kombin elokuvakoulussa. Kuva: Aras Jarjis

Kuusi Saariston Kombin elokuvakoulun oppilasta on tehnyt vajaa 2 minuuttisen lyhytelokuvan, kuinka asenne on ratkaiseva koronaviruksen leviämisen rajoittamisessa.

Elokuva on tehty jaettavaksi sosiaalisissa medioissa, sanoo elokuvakoulun opettaja Aras Jarjis.

– Kaikki rajoitukset ja suositukset maskin käyttämisestä voivat tehdä jotkut vihaisiksi. Mutta elokuvan viesti on, että siinä ei ole mitään, mistä olla vihainen. Kyseessä on oikea asenne. Maskia käyttämällä suojaan toisia.

Elokuvakoulun oppilaat ovat kuvanneet puhelimillaan tai kameroilla ja lopullisen version on leikannut Jarjis.

– Monet luulevat, että tarvitaan kalliita laitteita videoelokuvien tekemiseen, mutta siihen riittää hyvin oma puhelin tai kamera ja sisäänrakennettu mikrofoni. Kurssilla opimme tekniikkaa ja miten niitä käytetään hyvän lopputuloksen saamiseksi, hän sanoo.

Lyhytelokuva on nauhoitettu Nauvossa, Paraisilla ja Turussa ja kaikki elokuvakoulun oppilaat, Alexandra Granberg, Clara Wickström, Robert Karlsson, Erik Nordström, Tom Nybom ja Beni von Weissenberg Paraisilta ja Turusta, ovat mukana omilla leikkeillään.

– Kurssin osanottajat ovat 28–80 vuotiaita. Seuraava projektimme on lisää jaksoja Monasta ja Bossesta, eläköityneestä suomenruotsalaisesta pariskunnasta, joka on tehnyt koko ikänsä töitä ja seuraa, mitä maailmalla tapahtuu.

Uusi kurssi ja elokuvakoulu järjestetään keväällä Saariston Kombissa.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*