Konsertti veteraanien kunniaksi

Kyrkoköruppe
Tänä vuonna kaatuneiden muistopäivää kunnioitetaan runollisella konsertilla Paraisten kirkossa. Kaksikielinen konsertti on kiitos kaikista niistä uhrauksista, joita isänmaan hyväksi tehtiin.
Sunnuntaina 17. toukokuuta kello 17 Turunmaan ruotsalainen seurakunta järjestää Paraisten kirkossa konsertin, jossa esiintyy Paraisten kirkkokuoro. Silloin vuorottelevat kuorolaulu ja runot, joita lausuvat Siv Fagerlund ja Gunnel Fjäder.
– Olemme tehneet paljon työtä löytääksemme lauluihin sopivia runoja. Runojen pitää puhua laulujen kanssa. Siitä tulee kuin vaellus eri tunteiden ja elämänvaiheiden läpi, kun kuuntelee konserttia, kertoo Hanna Lehtonen, joka on seurakunnan kanttori ja joka johtaa kirkkokuoroa.
Kaksikielisen konsertin alussa kirkkoherra Harry S. Backström lausuu tervetuliaissanat, sitten seuraa laulu Högt ovan himmelens stjärnor. Muita esitettäviä lauluja ovat Amazing Grace, Lauluista kaunein, Aftonens sång, Siunaa ja varjele meitä ja Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni. Brita Holmström vastaa pianosäestyksestä. Konsertti loppuu Backströmin pitämään hartauteen ja Välsignelse-lauluun. Runot, joita esitetään laulujen lomassa, ovat mm. Hjalmar Krokforsin Önskan, Lassi Nummen Kasvojesi eteen ja Elvi Sinervon Augusti 1945.
Konsertti on avoin kaikille, mutta perusajatuksena on kunnioittaa kaikkia niitä, jotka ovat taistelleet Suomen puolesta sodassa, veteraa-
neja ja heidän omaisiaan. Seurakunta järjestää kunniapäivällisen Paraisten seurakuntakodissa ennen konserttia kutsuvieraille. Yli sata kutsua on lähtenyt paraislaisille, joita sota on koskettanut.
– Tänä vuonna on kulunut 70 vuotta sodan loppumisesta ja se on juhlimisen arvoista. Tämä konsertti on erinomainen tapa siihen. Konsertin nimenä on ”Välsigna vårt land, Siunaa maatamme”. Se on hyvin kaunis aihe, tykkäävät Siv Fagerlund ja Gunnel Fjäder.
Konsertti on ilmainen, mutta vapaaehtoinen kolehti kannetaan veteraanien hyväksi.
Marina Saanila, suomennos Tarja-Liisa Mäkelä