Lähimusiikki kunniaan tämän vuoden Parfestissa

Kaikki valmiina. Vasemmalta Tony Lehtinen, Ted Wallin ja Minna Ruohonen järjestäjien puolelta. Kuva: Mikael Heinrichs.
Kaikki valmiina. Vasemmalta Tony Lehtinen, Ted Wallin ja Minna Ruohonen järjestäjien puolelta. Kuva: Mikael Heinrichs.
Toinen kerta toden sanoo, ainakin Parfest-tapahtuman suhteen. Ensimmäistä kertaa vuonna 2013 järjestetetty Kauppiaskadun minifestivaali saa jatkoa ylitettyään silloin odotukset keräten paikalle lähes 1 000 kuulijaa. Toivelistalla on vähintään saman verran yleisöä, sillä lippuja tapahtumaan on myynnissä yhteensä 1 500 kappaletta.
Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Maalaispirssin kanssa, joka on vuorossa jälleen ensi vuoden elokuussa.
Tällä kertaa tarjolla on musiikkia ja viihdettä kahdellla lavalla, jotka sijaitsevat Kauppiaskadun kummassakin päässä. Tapahtuma-alue on suuurilta osin sateelta suojassa. Päälava sijaitsee Ahosen kulmaa päin, pienempi lava taas kadun toisessa pääässä.
– Olemme huomanneet että ihmiset odottavat viime tinkaan asti lippujen ostamisen kanssa, vaikka monet sanovatkin olevansa tulossa, toteaa järjestäjätaho Länsi-Turunmaan yrittäjien puheenjohtaja Minna Ruohonen.
Tiistain hieman aurinkoisempi keli näkyi heti myös lippujen lisääntyneessä kysynnässä.
Liput vaihdetaan portilla rannekkeisiin, jotka tulee pitää ranteessa koko illan.
– Ilman ranneketta alueella olevat voidaan poistaa, Ruohonen sanoo.
Tämä tarkoittaa samalla sitä, että festivaalikadulle kannattaa tulla ajoissa ennen jonkun tietyn artistin esiintymisajankohtaa, sillä portilla saattaa muodostua ruuhkaa jos iso määrä ihmisiä saapuu samaan aikaan paikalle.
Sisäänpääsy tapahtuu Rantatieltä sisäpihan kautta, Venezian vierestä. Liikuntaesteisille on olemassa vaihtoehtoinen sisäänkäynti alueelle.
Kauppiaskadun festivaalialue tyhjennetään ja suljeetaan lauantaina kello 17, aina eteläpäädyn Tyygilyyleiltä Art Bankille asti. Lisäksi osa Storgårdinkadusta Kauppiaskadulle päin rajataan tapahtuman käyttöön.
Festivaalialue avataan kello 18 ja ensimmäisenä lavalle kapuaa kello 19 alkaen nuori beatboxaaja Jonathan Nurmi Kemiönsaaresta. Koko tapahtuma-alue on anniskelualuetta, joten tapahtuman ikärajana on 18 vuotta.
– Viimeksi kun Parfest järjestettiin tapahtuman luonne oli tanssimusiikkiin painottuva, tällä kertaa meno on astetta rokimpaa ja hyvään tunnelmaan tähtäävää, Ruohonen luonnehtii.
Huomattava osa esiintyjistä ovat tällä kertaa paikallisia. Luvassa on pianorokkia Mr. Breathlessin toimesta, rokkia Rytmimuna-yhtyeen toimesta sekä todellinen viihdepläjäys Voice of Finlandista koko kansan suosikiksi nousseen Kevin Stocksin tarjoilemana. JASS esiintyy vielä pienemmällä lavalla ennen TrrTrrTrr-bilebändin esiintymistä illan ja yön päätteeksi. Tapahtuman juontaa Nina Björkfelt.
Festarialueen rakentaminen ja purku hoidetaan yrittäjäyhdistyksen talkoina. Töihin osallistuu yhteensä kolmisenkymmentä henkeä.
– Totta kai mietimme myös keliä jonkin verran, mutta syytä huoleen ei ole. Olemme varautuneet vuokraamalla mahdollisimman paljon telttaa ja kattoa alueelle, Ruohonen sanoo.
Alueen ruokatarjoilusta vastaa pitopalveluyritys Kjell’s Kitchen.
– Tulemme myymään lautasta jossa on pulled pork-wurstia, lohkoperunoita sekä coleslaw-salaattia, Kjell Gustafsson kertoo.
– Järjestäjien puolesta toivomme tietenkin kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä alueen asukkailta, sillä tämän yhden illan aikana meteliä tulee olemaan, Ruohonen sanoo.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@fabsy.fi
Lippuja voi hankkia ennakkoon Netticketistä, jonka myyntipisteet löytyvät kaupungintalon palvelupisteestä sekä Kauppiaskadun Kelovee-liikkeestä. Portilla myytävät liput ovat hieman kalliimpia.