Lillholmenille on avattu uusi luontopolku

Uudet portaat. Skröbbel-Gåbbana on rakentanut portaat helpottamaan kävelijöiden pääsyä kallioisen osuuden yli. Vasemmalta: Sverker Engström, Kari Ranta-aho, Björn Lindholm, Rainer Wahtera ja Carl-Gustaf Nygårdas. Kuva: Malin Johansson.

Skröbbel-Gåbbanan aloitteesta kaupunki on avannut uuden luontopolun Paraisten Lillholmenille.

Noin kilometrin mittainen luontopolku on nimetty Liljestigeniksi, ja kun polkua kulkee tähän vuodenaikaan vastaan tulee tuoksuva kielomeri. Aloitteen luontopolun perustamisesta teki pääasiassa eläkeläisistä koostuva Skröbbel-Gåbbana. Nyt, melkein kaksi vuotta myöhemmin, luontopolku on valmis ja sen varrelta löytyy penkki näköalalla ja uudet portaat.

– Olemme yhdessä kaupungin kanssa merkanneet reitin ja raivanneet metsää, kertoo Rainer Wahtera, joka on Skröbbel-Gåbbanan ”yviman”.

Viime vuonna Lillholmen, joka oli ollut suljettuna vuodesta 2019 lähtien uuden Lillholmenin sillan rakentamisen vuoksi, avattiin jälleen. Silloin Paraisten kaupunki aloitti muun muassa uimarannan vanhan hiekan parantamisen ja metsän raivauksen, jotta alueesta tulisi valoisampi.

Kaunis luonto ja merinäköala

Kaupungilla väliaikaisena puistomestarina toimiva Jenny Nyström korostaa, että Lillholmenin luonto on erityisen kaunis keväällä ja luontopolun varrella on paljon kukkia ihailtavaksi – sieltä löytyy kevätesikkoja, valkovuokkoja, sinivuokkoja, isokäenrieskaa ja kukonkannusta. Marcus Duncker on myös kartoittanut Lillholmenin linnuston toukokuun lopussa.

– Olemme sijoittaneet luontopolun varrelle penkin, jossa voi istua ja nauttia kauniista luonnosta ja merinäköalasta, hän kertoo.

Kun kävelee hieman kauemmas luontopolkua pitkin, saapuu Skräbbölentielle/Tervsundintielle, jonne Skröbbel-Gåbbana on rakentanut portaat helpottamaan kävelijöiden pääsyä kallioisen osuuden yli. Kaupunki on maksanut portaiden puutavaran. Nyström kertoo, että kaupunki asentaa uudet opasteet kaikille kaupungin virallisille uimarannoille, ja luontopolulle tulee myös infokyltti, jotta kävijät tietävät, miten polulle löytää.

 

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*