Madicken Sundblom on Paraisten Vuoden nuori yrittäjä

Två kvinnor med munskydd hälsar på varann med armbågarna
Yrittäjäyhdistyksen Nicolina Galkin ja Madicken Sundblom, Salong You. Kuva: Carina Holm

Madicken Sundblomin parturi-kampaamo Salong Youssa Kauppiaskatu 16:ssa Paraisilla on pieni ylös nostettu auto ratteineen.

Siinä voivat korkeintaan kolmevuotiaat asiakkaat istua samalla kun heidän hiuksensa leikataan.

– Se on vähintään kaksikymmentävuotta vanha ja se on ollut äidilläni. Minä olen parturi-kampaaja kolmannessa polvessa, kun sekä äitini että isoäitini ovat parturi-kampaajia, sanoo Sundblom, joka on kasvanut Kemiönsaarella ja asunut Paraisilla jo usean vuoden ajan.

Vuoden nuori yrittäjä Paraisilla

Länsi-Turunmaan yrittäjät ovat valinneet Sundblomin vuoden nuoreksi yrittäjäksi Paraisilla.

– Hän on aina iloinen ja positiivinen ja hänellä on erittäin hyvä asiakaspalvelu. Hän on kolmen lapsen äiti ja on paikalla aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan asiakkaiden toiveiden mukaan, ovat muutamia palkinnon perusteluja.
Madicken Sundblom on liikuttunut kaikista mukavista sanoista, hän toteaa, kun yrittäjäyhdistys tervehtii häntä diplomilla ja kukkasilla.

– Tämä on todellinen piristys koronavuoden jälkeen, hän sanoo.

Glad kvinna med svart munskydd
Madicken Sundblom, Salong You. Kuva: Carina Holm

Hänellä on ollut oma kampaamo Paraisilla seitsemän vuotta.

– Olen avoinna aamuseitsemästä iltakahdeksaan. Olen joustava siten, että se sopii kaikille, niinä viikkoina, kun mieheni työskentelee ulkomailla. Ilta-ajat ovat suosittuja, ne menevät saman tien.

Perheessä on kolme lasta, joista vanhin on ensimmäisellä luokalla. Sundblomilla on neljä Instagram-tiliä, joista Shopping at

Pargas on yksi. Lisäksi hän on aktiivinen vanhempi poikansa jääkiekkojoukkueessa ja luokan vanhemmissa.

– Minulla on hyvä kirjanpitäjä, joka hoitaa paperityöni. Myös vanhempani, jotka itsekin ovat yrittäjiä, auttavat.

Vuosi on ollut vaihteleva

Sundblom toteaa, että mennyt vuosi on ollut vaihteleva.

– Koronan vuoksi ihmiset eivät ole uskaltaneet varata aikaa, jotta ei tarvitse peruuttaa, jos saa oireita. Nyt asiat ovat paremmin ja vapaita aikoja on vähän. Minulla on myös asiakkaita saaristosta ja olen saanut uusia asiakkaita, jotka aikaisemmin ovat käyneet Turussa, mutta haluavat nyt leikata hiuksensa Paraisilla.

Hän tarjoaa kaikki kampaamopalvelut permanenttia lukuun ottamatta ja voi myös tehdä reiät korviin niille, jotka haluavat korvakoruja.

Voidakseen tulla valituksi vuoden nuoreksi yrittäjäksi, saa olla korkeintaan 36-vuotias ja pitää olla ollut yrittäjä kolme vuotta.

Kyseessä on kolmas kerta, kun Länsi-Turunmaan yrittäjät valitsevat vuoden nuoren yrittäjän.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*