Mitähän uusivuosi tuo mukanaan ja vähän muutakin

Uusivuosi ja uudet kujeet, eli sopinee kysyä, muuttuuko mikään Paraisilla vai jatkuuko kaikki ennallaan eli mikään ei muutu auringon alla, kun kaupungistamme on kysymys, niin kuin normaalia niin. Kaikki mahdolliset maksut mitä kaupunkimme kerää, ovat huipussaan, voidaan jo pian sanoa, että vain lottovoittajat voivat asua pian kaupungissamme ennen pitkää.

Yksi mielenkiintoinen ongelma jäi viime vuodelta selvitettäväksi ennen rakentamislupaa eli löytyykö tilaa täysmittaiselle urheiluhallille samalta tontilta koulukeskuksen yhteydessä vai ollaanko taas umpikujassa? Tätä työtä varten oli työryhmä, mutta kukaan ei kuunnellut sitä ja ongelma tuli kuvioihin mukaan. Toivottavasti jostakin löytyy viisasten kivi, jolla halli saadaan sopimaan loppujen lopuksi ainoaan oikeaan paikkaan ja täysmittaisena, josta on jotakin hyötyä urheiluväelle, kun tie menestykseen palloilulajeissa on hyvät harjoitustilat ainakin palloilulajeilla.

Ongelmana tässäkin asiassa on pahuksen päätöksen teko eli pystytäänkö siihen heti vaiko vasta viidestoista päivä. Toinen yhtä ikävä syy on mahdollinen tilanpuute tontilla. Odotan muuten mielenkiinnolla lopputulosta hallitilanteesta.

Sitten tämä hulevesimaksu, jonka myötä on aloitettu jonkin asteinen ojien perkaus. Huomasin yhden hupaisan jutun, josta kaupunki näkyy, niin siinäpä on kaivettu iso-oja tien reunaan kiinni ja mutkapahus on kaiken lisäksi kallellaan juuri ojan suuntaan, jolloin on hyvin mahdollista liukkaalla kelillä päätyä ojaan. Kysyä sopii suunnittelijoilta, eikö löytynyt muuta vaihtoehtoa asiaan ja kuka maksaa, jos vahinko tulee?

Lopuksi uudenvuoden toive kaupungin virkamiehille. Viime lauantain Åu:ssa oli juttua siitä, kuinka yritysystävällisiä kuntia löytyy Turun ympäristössä. Paraisten tilanne oli hyvin surullinen tässä tilastossa, eli 10 kuntaa, joista molemmissa tilastoissa kaupunkimme oli viimeinen. Yksi silmään pistävä syy oli kielteinen suhtautuminen yritystoimintaan.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*