Moni koemaistaja halusi pisteyttää tämän vuoden juhannusjuuston – “Onnellinen juusto”

Iloinen juusto. Daniel Lindström on ostanut 80 kiloa tämän vuoden juhannusjuustoa. Kuva: Malin Johansson.

Kun Jordkällaren Paraisilla kutsui kesäkuun alussa juustotuomareita pisteyttämään tämän vuoden juhannusjuustolle, vapaaehtoisiksi ilmoittautui runsaat 500 henkilöä.

Yrittäjä Daniel Lindström maahantuo ja myy herkkujuustoja ja pitävää yhdessä vaimonsa Mikaela Stenströmin kanssa Jordkällaren-myymälää Kankurinkadulla Paraisilla. Lindström on ostanut 80 kiloa tämän vuoden juhannusjuustoa, jota on säilytetty vuoden verran Hjermin vanhassa kalkkikaivoksessa Tanskan Gyllandissa. Torstaina 14 hengen tuomariston piti arvioida juusto.

– Kun hain Jordkällarenin Facebook-sivulla juustotuomareita, noin 500 ihmistä otti minuun yhteyttä ja halusi maistaa juustoa, kertoo Lindström, joka toivoo, että tästä voisi tulla perinne Paraisilla.

Allekirjoittanut voi todistaa, että juusto on väriltään kauniin valko-keltainen ja siinä on selvästi aistittavissa kesän ja kukkien maku.. Lindström kertoo, että apilalla on tähän aikaan vuodesta koostumus, joka tekee maidosta ihanteellisen juustontuotantoa varten, ja ensi vuoden juhannusjuusto on juuri laitettu varastoon. Kesäinen ja hieno maku oli myös asia, jota tuomaristo korosti ja juhannusjuusto sai testissä huikeat 378 pistettä mahdollisesta 420 pisteestä. Tuomariryhmän kommentit olivat “pyöreä, hyvä maku”, “iloinen juusto”, “kermainen ja täyteläinen” ja “hyvä juhannusjuusto”.

Juhannusjuusto on kausituote ja sitä valmistetaan rajoitettu määrä. Lindström kertoo kaupan olevan auki ensi viikolla torstai-iltaan asti ja hän myy juustoa niin kauan kuin sitä on jäljellä. Juusto on edullinen ja maksaa 38 euroa kilolta.

– Haluan kaikkien nauttivan siitä.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*