Parainen on sittenkin mukana Föliselvityksessä

keltainen linja-auto
Alustavan arvion mukaan uudet kunnat voisivat tämän aikataulun mukaan liittyä yhteiseen Föliliikenteeseen esimerkiksi 1.6.2024 alkaen. Kuva: Carina Holm

Paraisten kaupunginhallitus sai maanantaina kuulla alustavan selvityksen mukanaolosta Turun seudun joukkoliikenne Fölissä. Ehdotus oli, että kaupunki lopettaisi selvityksen, koska kustannusten arvioitiin olevan liian suuret.

Vasemmistoliiton Nina Söderlundin esitys, että kaupunki kaikesta huolimatta ottaa kuitenkin osaa jatkoselvitykseen, jonka hintalapun lasketaan olevan arviolta 5 000–8 000 euroa, hyväksyttiin kaupunginhallituksessa yksimielisesti.

Lisäselvitys tehdään vuoden 2021 aikana

Lisäselvitys tehdään vuoden 2021 aikana ja varsinainen päätös tehdään vuonna 2022. Alustavan arvion mukaan uudet kunnat voisivat tämän aikataulun mukaan liittyä yhteiseen Föliliikenteeseen esimerkiksi 1.6.2024 alkaen.

Kaupungin kustannukset nykyisen järjestelmän mukaan, missä ELY-keskus vastaa puolesta jäljelle jäävistä kustannuksista Föli-osuuden jälkeen, on noin reilu miljoona liikenteestä linjoilla 801–802 ja 901–904, kun taas kustannukset kokonaisuudessaan putoaisivat kaupungille, jos se menee mukaan Föliin.

Vuosittainen hinta olisi noin 2,15 miljoonaa

Silloin vuosittainen hinta olisi noin 2,15 miljoonaa – sekä vastattavaksi tulisi 270 000 euron kertamaksu liittymismaksuna.

Söderlund ei piiloudu tuolinsa taakse siinä, että Föliin liittyminen on kallista, mutta sanoo samalla, että jatkotutkimukseen osallistuminen ei maksa paljon. Loppujen lopuksi päätös tehdään myöhäisemmässä vaiheessa ja silloin on parasta, että kaikki faktat ovat tiedossa.

Muun muassa aluelippua on pidetty ongelmallisena nykyisessä muodossaan niille, jotka eivät käytä bussia päivittäin ja jatkavat Föli-bussilla Kaarinasta tai Turusta.

Uuden Seutu+-lippusovelluksen, joka poistaa aikaisemman tuplalippumatkustamisen, voi nykytilanteessa ostaa vain kausilippuna yhdistettynä Föli-korttiin, eikä 22 tai 44 matkan sarjalippuna.

Mikael Heinrichs
mikael.heinrichs@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*