Paraisilla annettu kohta 180 annosta koronarokotetta

rokotus
Heti kun kapungilla on lisätietoa siitä, koska yleiset rokotukset voivat alkaa, se ilmoittaa siitä. Kuva: Carina Holm

Tämän torstain (14.1.2021)  jälkeen on Paraisilla annettu yhteensä 180 annosta koronarokotetta.

Huomenna kaupunkiin tulee uusia annoksia ja infektiosairaanhoitaja Carola Silander-Lehtinen korostaa, että paraislaisten rokotusjärjestyksessä noudatetaan THL:n ohjeistuksia.

– Kaikki annokset, jotka saamme, me myös käytämme. Ensin rokotetaan koronatestauksessa työskentelevä henkilökunta, tartuntapoliklinikalla, päivystyspoliklinikalla sekä vanhustenhoidossa työskentelevä henkilökunta. Kun heidät on rokotettu, alamme rokottamaan vanhuksia vanhusten hoitokodeissa.

Jo perjantaina 15 tammikuuta annetaan ensimmäiset annokset Iniön ja Houtskarin hoitokodeissa.

Parainen on saanut tähän mennessä vain pienen määrän rokotetta

Hän toivoo, että kaikki ymmärtäisivät, että Parainen on saanut tähän mennessä vain pienen määrän rokotetta ja sen pitää riittää myös saaristo-osiin.

– Toistaiseksi saamme 120 annosta viikossa. Se on iso palapeli. Samanaikaisesti niiden, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen pitää saada seuraava kolmen viikon kuluttua, joten osa rokotteista menee siihen.

Terveyskeskuksen puhelimet käyvät kuumina

Terveyskeskuksen puhelimet käyvät kuumina, kun ihmiset soittavat kysyäkseen, koska heidät voidaan rokottaa.

Samalla henkilökunta tarvitsisi hieman työrauhaa sekä ehtiäkseen tekemään koronaan liittyviä töitä että normaaleja työtehtäviään kuin vastaamaan koronakysymyksiin.

– Toivon, että ihmiset olisivat kärsivällisiä. Heti kun meillä on lisätietoa siitä, koska yleiset rokotukset voivat alkaa, ilmoitamme siitä. Kenenkään ei tarvitse olla huolissaan, että ei saisi rokotustaan, mutta niin pitkällä emme ole vielä.

Hän sanoo, että edes sairaanhoitopiiri ei tiedä, kuinka monta annosta alue saa esimerkiksi viikolla viisi.

– Emme saa myöskään unohtaa, että Parainen sai ensimmäiset annoksensa 8. tammikuuta, jolloin rokotukset täällä alkoivat.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*