Paraisten murheita

Kaupunginhallitus käsitteli viimeistä edellisessä kokouksessaan lietesäiliöiden tyhjennyksen hintoja, joista varsinkin viikonlopputyhjennyksen hinta oli järjetön. Selityksiäkin oli: mm. Kemiön tyhjennystaksa on korkeampi kuin meillä, niin sehän on sopimatonta. Miksi muuten täytyy ottaa mallia naapurista, eikö kukaan osaa Paraisilla määritellä taksaa?
Perjantain ÅU:ssa kerrottiin jo vallan muuta hinnoista, voidaan kai sanoa järjen tulleen mukaan ainakin hetkeksi. On muuten ihmeellistä, miksei taksat voisi olla saman suuruiset koko Turunmaan saariston alueella (mallia EU), mutta ei ainakaan jutun perusteella. Päinvastoin, sytytyslanka jäi edelleen palamaan.

On muuten hölmö juttu, kun kyseessä on p…ka, eli luulisi olevan suurempiakin murheita, kuten esimerkiksi vanhusten palvelutalojen vuokrien korotukset. Perusteluina oli, että edellisestä korotuksesta on pitkä aika ja sitten se mikä hämmästytti itseäni: töihin oli otettu uusia hoitajia, joiden palkka pitää pystyä maksamaan. Eli maksatetaanko aina työhön tulijoiden palkat vanhusten vuokrien korotuksilla? Toki vuokratuen haku helpottaa asiaa ja maksaja löytyy muualta.
Eräässä valtuuston nettikokouksessa sattui harmittava tilanne, kun kokouksen alussa ilmoitettiin erään valtuutetun loikanneen toiseen puolueeseen. Tämän ilmoituksen jälkeen kaupunginjohtaja näytti peukkua iloisesti hymyillen. Tästä asiasta sitten nousi kohu, kun kaupunginjohtaja on virkamies ja näin ollen hän ei voi ottaa kantaa poliittisiin asioihin. Häneltä pyydettiin selitystä asiaan, vaan eipä tullut minkäänlaista kommenttia. Näin ollen asia sitten lähti oikeusasiamiehen toimistoon ja ihan perustellusti.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*