Perusopetuksen jatkuvuus Nauvossa

Muissa kunnan osissa on niin ruotsin- kuin suomenkielistäkin perusopetusta alaluokilla.

Nauvossa ei ole ollut toimintaa suomenkielisille lapsille nyt vuosina 2019–2021.

Miten lapsiin ja nuoriin tämä vaikuttaa? Lapset käyvät ensin ruotsinkielistä päiväkotia, ja heidän tutut ystävät jatkavat Nauvon koulussa, heidän joutuessa lähtemään saarelta Paraiselle tai Korppooseen. He eivät pääse olemaan tiiviisti paikallista yhteisöä, eivätkä he pääse/ehdi osallistumaan koulujen jälkeen oleviin harrastuksiin jne.

Hammaslääkärikäynnit, neuvola- ja terveydenhoitajakäynnit ovat hankalia pitkien välimatkojen vuoksi. Nämä on kuitenkin huolehdittava, olkoon vanhemmat ja lapset vaikka kuinka kaukana toisistaan keskellä päivää…

Pienet eli esikoululaiset ja ala-astelaiset heräävät jo klo 6–7 ja palaavat klo 14–15 kotiin. Väsymys alkaa näkymään arjessa viimeistään keskiviikkona.

Yläastelaiset jo pitkiä päiviä jaksavatkin paremmin. Mutta nämä esikoulu- ja ala-asteikäiset, eikö heille tulisi tarjota koulu mahdollisimman läheltä?

Olisiko jonkun aika puolustaa näitä pieniä koululaisia?

(Aikoinaan kun puhuttiin vain ruotsinkielisen yläasteen lopettamisesta Nauvossa, nousi siitä kova kansanliike puolustamaan… mutta kun suomenkielisen ala-asteen toimintaa ajetaan alas, ei näitä vastustuksen barrikadeja kukaan nosta.)

Marika Vuolle
Nauvo

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*