Piffen avasi voitolla, Wolves nousi tasapeliin

Näkymätöntä duunia. Keskikentän pohjalla pelannut Kristoffer Lövholm raatoi ja teki paljon näkymätöntä työtä sarja-avauksessa. Kuva: Mikael Heinrichs
Piffenin miesten edustusjoukkue aloitti Kolmosen voitokkaasti kun FC Inter/2 kaatui maalein 2-1 (2-0) märällä Aktia Arenan tekonurmella. Piffenin maaleista vastasivat tuore vahvistus Gesim Voca sekä vaparista hieman onnekkaasti Ville Ranta-aho. Interin veskari Valon Gerxhaljia pudotti kaukaa tulleen vaparin maaliin. Interin kavennus tuli 78. minuutilla, kun Janne Tuominen hyödynsi Piffenin puolustuksen virheen.
Piffenin keskikentän pohjalla uurastanut Kristoffer Lövholm kuului ottelun hahmoihin fyysisellä ja ennakkoluulottomalla preesensillään. Voca näytti futsalista opittua pienen tilan pallonhallintaa ja väläytti muutamaan otteeseen Jonas Lehtisen kanssa.
– On aina hienoa avata kausi voitolla, vaikka meillä olikin hieman loukkaantumishuolia, PIF-valmentaja Daniel Osinachi sanaili.

PIF – FC Inter/2 2 – 1 (2 – 0)
PIF: Arnold Uschanoff – John Adolfsson (84. Tobias Gustafsson), Yannick Ossok, Michael Nwokocha (punainen kortti 90+5.), Muharrem Sahiti (v, 88. Daniel Servanto) – Kristoffer Lövholm, Ville Ranta-aho – Petter Sumelius (65. Viktor Lindqvist), Gesim Voca, Jonas Lehtinen (v, 90+6. Kristian Fjäder) – Veli Hartola.
Maalit: 26. Gesim Voca (Jonas Lehtinen) 1-0, 32. Ville Ranta-aho 2-0, 78. Janne Tuominen 2-1.

SC Wolves sen sijaan joutui heti alussa alakynteen kautta aikain ensimmäisessä Kolmosen ottelussaan TuWe:a vastaan Turussa. Kotijoukkue teki 1-0 jo toisella minuutilla ja jatkoi myötätuulen siivittämänä 2-0:aan vajaan puolen tunnin kohdalla. Matias Tulla kavensi lukemiksi 2-1 rankkarista 56. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin Jami Hannuniemi puski vasemmalta tulleen keskityksen takaylänurkkaan.
– Meillä oli itse asiassa saumat myös kolmanteen maaliin rankkarista kun peliä oli ehkä vartti pelaamatta, mutta TuWe:n maalivahti aavisti oikein ja pelasti hienosti vedon alanurkasta. Tavallaan on hieman kaksijakoinen fiilis, vaikka nousimme kahden maalin takaa kun meillä oli kuitenkin saumat kolmeenkin pinnaan. Mutta kyllä tähän pitää olla tyytyväinen, Wolves-valmentaja Marko Malmborg totesi.
– Alussa joukkue oli todella jännittynyt, mutta toiselle puoliajalle tulimme aivan toisena joukkueena. Toivottavasti hermoilut on nyt hermoiltu ja kaverit tietävät mitä tällä tasolla vaaditaan.

TuWe – SC Wolves 2 – 2 (2 – 0)
Wolves: Valtteri Laine – Sami Jalo (58. Patri Filatoff), Janne Forsman, Sampo Niinimaa, Toni Tuominen – Henri Filatoff (45. Teo Allén), Matias Tulla (84. Matti Hautala), Karl Kaasik – Niklas Aalto, Jami Hannuniemi (90+2. Lauri Tulla), Joel Ylistalo.
Maalit: 2. Niclas Forss 1-0, 29. Mathias Kronholm 2-0, 56. Matias Tulla 2-1, 61. Jami Hannuniemi 2-2.