Piffen palasi sarjakärkeen TPK-voiton myötä

Piffen voitti TPK:n tänään suhteellisen helposti lukemin 3-0. Kuva: Mikael Heinrichs

Piffen palasi Länsi-Suomen Kolmosen kärkeen otettuaan tänään iltapäivällä selkeän 3–0 -voiton TPK:sta Pajbackalla. Piffen otti kolme tärkeää sarjapistettä esittämättä parastaan. Valmentaja Stefan Strömborg tuulettikin lopussa vaihtopenkkiä melkoisesti varoitustilanteen johdosta ennen ensi viikon kärkiottelua Sauvossa.

Avausjakso ei oikeastaan tarjonnut sen suurempaa jalkapallojuhlaa, vaikka Behar Cimilillä olikin muutama hyvä tekopaikka. Jo 12. minuutilla Cimili sai hyvän paikan pelattuaan seinää Viktor Johanssonin kanssa, mutta TPK:n maalivahti Tuomas Leino torjui etualanurkkaan suuntautuneen vedon kulmapotkuksi. Cimilillä oli toinen paikka hetkeä myöhemmin Gezim Vocan tarjoilusta, mutta volleyveto meni suoraan Leinon syliin.

Maali-iloittelua toisella jaksolla

Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kovinkaan paljoa ennen ottelun avausmaalin syntyä. 51. minuutilla Voca repi itselleen irtopallon rangaistusalueella ja harhautti TPK:n puolustajat pois edestä. Tarkka mutta hiljainen veto painui etualanurkkaan ja Vocan kauden 13. osuma oli tosiasia.

Kuusi minuuttia myöhemmin oli Johanssonin vuoro osua ja heti seuraavassa hyökkäyksessä Voca nosti jo 3–0 -osuman vastahyökkäyksen päätteeksi. Samalla ottelu oli käytännössä ratkennut.

– Ottelua voisi luonnehtia sanoilla “päivä toimistolla”, teimme tarvittavan ja tulos oli oikeutettu. Olimme hieman hermostuneita avauspuolikkaalla, sillä tiesimme kaikki tilanteen. Olimme ennen ottelua jutelleet asiat läpi, ja tarkoituksena oli lähteä ilman ylilatausta otteluun, Strömborg totesi ottelun jälkeen.

Piffen kohtaa sarjakakkosen Peimari Unitedin ensi lauantaina 7. syyskuuta Sauvossa todellisessa kärkikamppailussa.

Pargas IF–TPK 3–0 (0–0)

Maalit: 51. Gezim Voca 1–0, 57. Viktor Johansson 2–0, 58. Voca 3–0.

PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Frans Grönlund (67. Micke Karlsson), Yannick Ossok, Arsalan Azizi – Viktor Johansson, Wille Öhman (78. John Adolfsson), Yasser (71. Casper Nyberg), Ville Ranta-aho – Behar Cimili (67. Elias Untamala), Gezim Voca (78. Kasper Fröjdö).

Piffenin paras pelaaja: Gezim Voca.