Piffen rökitti sarjakärjen

Kaikkien aikojen PIF-maalitykki. Veli Hartolan (keskellä numerolla 9) kaksi osumaa Pallo-Iiroja vastaan nostivat miehen sarjaottelusaldon tasan sataan punapaidassa. Kuva: Mikael Heinrichs

Keskiviikko-ilta oli kotiyleisön mieleen, sillä Pargas IF otti sarjakärki Pallo-Iiroista varsinaisen murskavoiton maalein 4-1 (3-0).  Veli Hartola huipensi illan uransa 100:nteen maaliin Piffen paidassa Kolmosessa.

Kotijoukkueen maalitehtailun aloitti kuitenin Gezim Voca, joka sai läpisyötön Hartolalta. Ottelun 24. minuutilla Hartola iski itse saatuaan vapauttavan syötön.

Jonas Lehtinen lisäsi lukemiksi 3-0 reilun puolen tunnin kohdalla Iirojen puolustuksen haparoidessa. Hartolalla oli vielä useita paikkoja ennen 66. minuutilla iskemäänsä ottelun toista maaliaan.

Se syntyi takatolpalta, kun Hartola liukui Vocan keskityksen maaliin. Osuma oli Hartolan kauden 12. ja koko Piffen-uran sadas sarjapeleissä.

– Sain itse asiassa kuulla koko rajapyykin lähestymisestä ”Sjaddelta”  (Stig-Olof Carlberg), kun hän joku viikko sitten kertoi siitä. Eli en ole ajatellut asiaa sen enempää. Mielestäni pelasimme oikein hyvän ottelun ja tässä oli todella upea koko joukkueen taistelu taustalla. Pelasimme hyvää ja viihdyttävää futista, toivottavasti yleisökin piti näkemästään. Tällä hetkellä pelaaminen on hauskaa ja joukkueen henki on huipussaan, Hartola totesi ottelun jälkeen.

78. Minuutilla vieraiden Jussi Aalto kavensi tilanteeksi 4-1 paitsiolta haiskahtaneen tilanteen päätteeksi. Maali hyväksyttiin vasta erotuomari Jouni Hyytiän konsultoitua avustavaa tuomaria

– On pakko myöntää, että Iirot oli tänään vaisu. Joukkue ei näyttänyt sarjan kärkiporukalta. Meillä oli paljon maalipaikkoja, totesi sarjan maalipörssissä kolmanneksi noussut Hartola.

Piffen jatkaa sarjassa neljäntenä tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen FC Ålandin kanssa. PIF kohtaa seuraavaksi TuWe:n Raunistulassa ensi viikon perjantaina.

Katso osumat Piffen-TV:n koosteesta:

Pargas IF – Pallo-Iirot 4-1 (3-0)

Maalit: 7. Gezim Voca (Veli Hartola) 1-0, 24. Hartola 2-0, 31. Jonas Lehtinen 3-0, 66. Hartola 4-0, 78. Jussi Aalto 4-1.

PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist (v), Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho – Ozegbe Kingsley (62. Tivon Megase), Behar Cimili – Gezim Voca (90+2. Muharrem Sahiti) – Farhan Omar (68. Petter Sumelius), Veli Hartola (87. Hadi Rahimi), Jonas Lehtinen (74. Viktor Johansson).