Piffenille ja Erikssonille tunnustusta

Jan "Bambu" Eriksson. Kuva: Johan Backas.
Jan “Bambu” Eriksson. Kuva: Johan Backas.
Viime keskiviikkona Vantaalla pelatun Suomen ja Saksan välisen EM-karsintaottelun alla käsipalloliitto julkisti SM-sarjojen päättyneen kauden palkitut, parhaat tuomarit sekä kolmen muun palkinnon saajat. Piffenin käsipallojaoston puheenjohtaja Jan ”Bambu” Eriksson palkittiin vuoden seurajohtajana. Perusteluna todettiin Piffenin koko organisaation toiminnan nousseen uudelle tasolle Erikssonin puheenjohtajuuden myötä.
Paraislainen erotuomari Jan-Erik Leandersson palkittiin yhdessä Mikael Lindroosin kanssa vuoden erotuomariparina.
Eriksson ei itse voinut olla paikalla Vantaalla vastaanottamassa palkintoa, mutta on luonnollisesti todella otettu seuran saamasta tunnustuksesta.
– Ennen kaikkea haluan muistuttaa tämän olevan koko seuran palkinto. Profiilinnosto alkoi jo edellisen hallituksen aikakaudella, minä sain nyt kunnian istuvana puheenjohtajana vastaanottaa tämän kunniamaininnan, Eriksson toteaa.
Jaoston profiilinnoston ohella Eriksson uskoo hallitustyöskentelyn avoimuuden olevan eräs toinen seikka joka on saattanut edesauttaa palkinnon saamista.
– Kerromme täysin avoimesti esimerkiksi taloudellisesta tilanteestamme ja muista päätöksistämme, emmekä pelkää huonojen päätösten sattuessa kohdalle tehdä uusia ratkaisuja. Se on nykyaikaa, hän toteaa.
Samalla Eriksson kiittää kaikkia vapaaehtoisvoimia ja seuran hyvää henkeä.
– Kaikki ovat aivan yhtä tärkeitä seuran toiminnalle, otteluissa kahvia keittävät vapaaehtoiset, pelaajat ja käsipallovanhemmat sekä puheenjohtaja ovat siinä suhteessa täysin samalla viivalla.
Eriksson toivoo Piffenin hallihankkeelta helpotusta vallitsevaan tilojen puutteeseen. Positiivisena ongelmana harjoitusvuorot eivät yksinkertaisesti riitä kaikille, sillä junioreita on lähes jokaisessa ikäluokassa – monessa jopa kahden joukkueen verran.
– Vastuuvetäjien löytäminen kaikille joukkueille on myös haastellista, apuvalmentajia ja muita toimitsijoita on helpompi rekrytoida, Eriksson sanoo.
Samalla hän haluaa vielä kiittää kaupunkia, joka omalla tuellaan mahdollistaa urheilujohtajien kouluttamisen.
Mikael Heinrichs