Pireus uudessa komennossa – mutta kaikkea ei lähdetä muuttamaan

Mukava alku. Annina Ojanen on saanut hyvän lähdön perinteikkään Pub Pireuksen uutena omistajana. Kuva: Mikael Heinrichs

Viime lokakuussa perinteikäs Pub Pireus siirtyi uuten omistukseen, kun Vuokko Laiho myi toiminnan Annina Ojaselle, jolla on jo entuudestaan yökerho The Cube Paraisilla.

– Toiminta on lähtenyt ihan kivasti käyntiin, vaikka alkuvuosi toki aina on hieman hankala tällä alalla. Olemme yrittäneet järjestää hieman erilaisiakin tapahtumia, mutta kuitenkin paikan perinteitä kunnioittaen. Ja kuuntelen mielelläni asiakkaiden toiveita tapahtumien suhteen, Ojanen kertoo.

Terassi laajenee

Pireuksen terassi on laajentumassa kesäksi myös kiinteistön pohjoispuolelle Kauppiaskatua kohti. Samalla asiakaspaikkojen lukumäärä hieman nousee – ja terassilla voi nauttia myös ilta-auringosta. Muilta osin pelko liian suurista muutoksista on ollut turhaa, jo paikan perinteetkin velvoittavat tiettyyn pysyvyyteen.

– Mitään suurempia muutoksia en ole tehnyt, mutta valikoimaa on hieman tarkistettu esimerkiksi erikoisoluiden suhteen ja hanat tulevat vaihtumaan vielä kevään aikana. Alakerran tilaa olisi myös tarkoitus hyödyntää aiempaa tehokkaammin ja kokeiluna järjestämme siellä nyt torstaina hieman disco-tyyppisen iltaman.

Ojanen kiitteleekin entistä omistajaa Vuokko Laihoa kaikesta avusta siirtymävaiheessa.

Tangokuningatar tulossa

Tällä hetkellä Pireuksessa työskentelee Ojasen lisäksi kaksi henkilöä ja myös tiettyjä synergiaetuja Pireuksen ja The Cuben välillä on syntynyt.

– Cuben osalta olen yrittänyt viestittää, että meillä on tarjontaa myös muille kuin nuorisolle, josta yhtenä esimerkkinä nyt sunnuntaina esiintyvä vuoden 2018 tangokuningatar Saana Sassali.

Pireuksen puolelle on puolestaan jo buukattuna kesäksi kahteen otteeseen suosittu rautalankayhtye Vanaja ja toukokuulle suunnitellaan pienimuotoista blues-festivaalia. Vanajan kesän ensimmäinen keikka Pireuksessa on 28. kesäkuuta.

– Karaoke myös jatkuu ja meillä on ollut sekä pubivisaa että pientä olutfestaria ja muuta pientä ohjelmaa esimerkiksi naisten päivän yhteydessä maaliskuussa, Paraisille muuttanut Ojanen kertoo.

Cuben aukiolot ovat painottuneet viikonloppuihin ja arkipyhien yhteyteen, Pireus puolestaan pitää entiseen tapaansa ovet avoinna tiistaista sunnuntaihin.

– Tulevista tapahtumista pysyy parhaiten kartalla seuraamalla facebook-sivuja, jonne päivitämme aina tuoreimmat tiedot.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi