Punainen Risti järjestää valtakunnallisen valmiusharjoituksen

Vatten är viktigt. Röda Korsets Pargasavdelnings Stig Hågensen med Droppen-ämbaren. Foto: Privat

Pisara 2019 on Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus, joka järjestetään kerran yleiskokouskaudessa. Tällä kertaa teemana on vesikriisi.

Myös Paraisten paikallisosasto on mukana valmiusharjoituksessa. Harjoituksen teemana on puhtaan veden puute.

Harjoituksen aikana osaston aktiivit pohtivat muun muassa sitä, miten paikallisosasto voi auttaa kriisitilanteessa ja mitä toimintaryhmiä sekä resursseja osastolla on käytettävissään. Luvassa on myös koehälytys, jonka tarkoituksena on selvittää kuinka moni pääsee tulemaan heti ja miten moni seuraavana päivänä.

Muita harjoituksen teemoja on resurssien käyttö ja mahdollisten muiden auttajien löytäminen. Harjoituksen päätteeksi suoritetaan arviointi siitä, miten harjoitus meni ja miten paikallisosasto voisi kehittää toimintaansa tullakseen vielä paremmiksi auttajiksi.

Ämpäreitä ja kahvia

Lauantaina Punaisen Ristin Humanan (Rantatie 16) ovet ovat avoinna kello 10–13 välisenä aikana, jolloin kaikki ovat tervetulleita tutustumaan Humanaan ja Punaisen Ristin toimintaan.

Viidellekymmenelle ensimmäiselle kävijälle jaetaan Pisara-ämpäri. Luvassa on myös uusille jäsenille suunnatut arpajaiset sekä pullakahvit.

Vedenjakelun keskeytyminen aiheuttaa kodeissa useita ongelmia. Ruoanlaitto, peseytyminen, tiskaaminen ja pyykkääminen sekä wc-käynnit vaikeutuvat tai tulevat mahdottomiksi.

Punainen Risti kehottaakin ihmisiä varautumaan mahdollisiin vedenjakelun keskeytyksiin pitämällä ns. kotivarastoa, jotta ruokaa ja juomaa riittää myös kriisitilanteessa.

Viime vuosien vedenjakeluhäiriöiden yhteydessä pullovesi on loppunut kaupoista melko nopeasti, joten tilanteeseen kannattaa varautua. Jo kannullinen vettä jääkaapissa riittää ensi hätään, mutta kotona kannattaa säilyttää myös puhtaita, kannellisia ämpäreitä joilla voi noutaa vettä vedenjakelupisteestä.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*