Regatta kolmatta kertaa keskellä kaupunkia

Viime vuonna Cityregattaan osallistui seitsemän jollaa ja viisi LYS-venettä. Arkistokuva

Rata kiertää Tjuvenin saaren ympäri, mikä tekee kilpailun yleisöystävälliseksi, koska periaatteessa veneet ovat näkyvissä maista koko kilpailun ajan.

Kilpailu käydään niin kutsuttuna takaa-ajolähtönä, mikä tarkoittaa sitä, että veneet lähtevät liikkeelle eri aikoina kulloisenkin LYS-luvun mukaan ja se joka ensimmäisenä ylittää maaliviivan, on voittaja.

– Kohderyhmänämme ovat pääasiassa köliveneet, mutta myös jollat, joilla osaa ottavat kokeneet juniorit ja seniorit, kertoo kilpailun järjestäjänä yhteistyössä Gullkrona Kryssarklubbin kanssa toimiva Minna Ruohonen Länsi-Turunmaan Yrittäjistä.

Kilpailu alkaa kello 13

Kilpailu alkaa kello 13.00 ja sitä ennen pidetään kipparien kokous, missä päätetään reitti, joka riippuu vallitsevista sääolosuhteista. Tjuvenin ympäri mennään joka tapauksessa, kysymys on lähinnä siitä, mennäänkö yksi vai kaksi kierrosta.

Vierasvenesataman läheisyydessä on merellisten tuotteiden myyntiä ja vierasvenesatamassa esiintyy trubaduuri.

Niin kuin aikaisempinakin vuosina kun kilpailua on järjestetty, osallistumismaksut menevät lyhentämättöminä Itämerisäätiölle.

Säähaltijoilta toivotaan apua

Kilpailun ensimmäisenä vuotena sään kanssa oli melkoista epäonnea, mutta viime vuonna olosuhteet olivat hyvät – ja nyt toivotaan tietysti, että vesikuuroja lupaava sääennuste ei pitäisi paikkaansa.

– Kilpailijoiden saaminen purjehduskilpailuihin on ollut vaikeaa, esimerkiksi Korppoon ympäri kiersi vain kymmenen kölivenettä. Mutta täällä osanottokynnys on matala ja toivomme regattaan ainakin kymmentä kölivenettä, sanoo GK:n kommodori Gunnar Laurén.

Palkintojenjako, missä jaetaan Lähi-Tapiolan lahjoittama kiertopalkinto, tapahtuu GK:n 65-vuotisjuhlan yhteydessä Skräbbölen uudella mastovajalla lauantai-iltana.

Regattaan voi vielä ilmoittautua Gullkronan Kryssarklubbin nettisivulla gk.fi olevan ilmoittautumislinkin kautta. Kiinnostuneet myyjät voivat ilmoittautua joko Minna Ruohoselle (040-551 7162) tai Ted Wallinille (0400-524 177).

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*