Richard Siivonen on tehnyt Paraisten Loisteen

lysande symbol i brunt, blått och vitt”Uusikaarlepyyllä on tähtensä, Pietarsaarella uskonsa, toivonsa ja rakkautensa.
Paraisten Loiste kertoo kalkkilaivoista, jotka kuljettivat valkoista Paraisten kultaa maailman laidoille. Sininen aalto symboloi koko Paraisia ja sen saaristoa ympäröivää merta. Kullankeltainen aurinko lämmittää ja on piparkakun muotoinen, parhaita piparkakkuja, jotka Parainen on antanut maailmalle.”

Kyllä, näin kuvailee Richard Siivonen uutta loistavaa symbolia Paraisten Loiste, jonka hän on tehnyt pahvista, puusta, pienistä ruuveista ja erikoispaperista.

Hän on kotoisin Paraisilta, tarkemmin sanottuna Munkvikista, mutta asuu nykyisin Uudellamaalla ja työskentelee Svenska Teaterin intendenttinä.

– Kaipuuni Paraisille löytyy Paraisten Loisteesta. Idean sain, kun Vanhan Malmin asukasyhdistys haki jotakuta, joka voisi miettiä loistavaa joulun symbolia Paraisille.

Avolouhos ja kalkki ovat mukana

Tämä sai hänet työskentelemään värien ja muotojen parissa tietokoneella.

– Kun ajattelin teemaa, olivat avolouhos ja kalkki itsestään selviä, koska ne ovat niitä, jotka ovat laittaneet Paraisen kartalle.

Kun Siivonen oli tehnyt ensimmäisen Paraisten Loisteensa, testasi hän sitä perheellään ja ajatteli, että olisi hauskaa, jos hänen äitinsä ja hän itse ehkä ripustaisivat sen ikkunalleen. Palaute sosiaalisessa mediassa on kuitenkin ollut suurta ja vain positiivista.

Richard Siivonen. Kuva: yksityinen

– Olen nyt perustanut yrityksen, www.rickes.fi, joka tuottaa lamppuja jossakin vaiheessa. Olen tehnyt esityksen asukasyhdistyksen hallitukselle ja he olivat todella vaikuttuneita ja iloisia. Ehkä Paraisten Loiste löytyy jostakin kulmasta ensi vuonna Vanhan Malmin joulumarkkinoilta?

Eilen ensimmäinen Paraisten Loiste ripustettiin Keloveen liikkeen ikkunaan Paraisilla.

Loiste ei ole vielä myytävänä

Siellä valosymboli on nähtävissä 4. tammikuuta asti.

– Toistaiseksi kerään ilmoituksia kiinnostuksesta. Paraisten Loiste ei ole vielä myytävänä, mutta sitten kun tiedän, kuinka paljon kiinnostusta on, aloitan niiden tekemisen jossakin vaiheessa.

Korona on tehnyt haastavaksi muun muassa tarvittavan erikoispaperin saamisen Saksasta.

– Yrityksen perustaminen tarkoittaa alkuvaiheessa vain kuluja. Aluksi on siitä syystä verkkosivullani myynnissä Paraisten Loistetta muistuttava heijastin.

Mitä Paraisten Loiste tulee maksamaan, on vielä epäselvää, koska se riippuu materiaalikustannuksista.

– Olen jo saanut noin 25 ilmoitusta kiinnostuksesta, mikä on mukavaa, sanoo Richard Siivonen.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*