Sarlinin koulu haastaa kaikki tekemään lapset ja nuoret iloisiksi tänä keväänä

flera vuxna kring några ungdomar på en skolgård, vinter
”Operaatio iloiset lapset ja nuoret” -nimellä kutsuu Sarlinin koulun oppilashoitoryhmä uutta kampanjaansa, johon toivotaan kaikkien aikuisten Paraisilla ottavan osaa. Kuva: Carina Holm

”Operaatio iloiset lapset ja nuoret” -nimellä kutsuu Sarlinin koulun oppilashoitoryhmä uutta kampanjaansa, johon toivotaan kaikkien aikuisten Paraisilla ottavan osaa.

– Tavoitteena on loppukevään aikana saada nuori ihminen hymyilemään joka päivä, kertoo Sarlinin koulun vt rehtori Lotta Dammert.

Tänä päivänä puhutaan paljon siitä, miten nuoret voivat. Kuilu niiden välillä, jotka menestyvät etäopetuksessa hyvin ja niiden, jotka eivät menesty, kasvaa. 7–9 -luokkalaiset ovat opiskelleet etänä 8. maaliskuuta lähtien, kun taas toisen asteen oppilaat ovat olleet etänä ison osan kevätlukukaudesta.

– Me koulussa emme voi tehdä ihmeitä kello 9 ja 15 välillä ilman lisäresursseja. Siksi haluamme kääntää sen ja sen sijaan aloittaa positiivisen kampanjan, johon kaikki aikuiset voivat ottaa osaa.

Dammert sanoo, että monet nuoret tarvitsevat ammattitaitoista keskustelutukea ja asiantuntijoiden apua, mutta kaikki aikuiset voivat ottaa oman vastuunsa ja osallistua lasten ja nuorten iloisempaan arkeen Paraisilla.

Lähetä esimerkiksi iloinen viesti!

Niiden asioiden, jotka saavat nuoren ihmisen tuntemaan itsensä nähdyksi ja hieman paremmalle tuulelle, ei tarvitse olla isoja.

– Sano hei, kun aikuisena menet nuorisoryhmän ohitse. Sano jotakin ystävällistä lapselle kaupassa, kysy miten hän voi tänään. Lähetä iloinen viesti lapselle tai nuorelle tuttavapiirissäsi, hän ehdottaa.

Ja lista on pitkä:

– Osta pieni karkkipatukka ja anna se kassajonossa takanasi olevalle lapselle. Pysähdy jossakin hengailevan nuorisoryhmän eteen ja sano, että he ovat reippaita jaksaessaan taistella kevään läpi. Hymyile kaikille lapsille ja nuorille ympärilläsi. Osallistu kaikella mahdollisella tavalla, mitä voit ajatella ja levitä sitä iloa lapsille ja nuorille, tiivistää Dammert.

Kaikki aikuiset Paraisilla mukaan

Sarlinin koululla toivotaan, että kaikki aikuiset Paraisilla ottaisivat osaa kampanjaan – erilaisilla jokapäiväisillä asioilla.

– Toivomme, että ihmiset haastavat kollegojaan, pomojaan, serkkujaan, yrityksiään työporukoitaan tai ketä tahansa pitämään huolta nuorista. Se, jonka yritys tai yksikkö voi antaa jotakin konkreettista, saa myös mielellään tehdä sen, esimerkiksi ohjelmalla koulun ulkovälitunnilla tai antamalla hedelmän tai jotakin muuta syötävää koulupäivään, hän sanoo.

Tai esitä mininäytelmä koulun pihalla tai soita pieni laulunpätkä tai…

Kouluavustaja Alexander Lindgren sanoo, että Paraisten Rotariklubi esimerkiksi on luvannut tarjota Sarlinin koulun oppilaille jäätelön jonakin sopivana päivänä.

Sarlinin koululla on luvassa ylimääräistä ohjelmaa koulun pihalla niin sanotun pitkän välitunnin aikana keväällä.
– Luvassa on muun muassa koirien vierailuja ja niin sanottua silitysterapiaa. Myös Saaristotalli on luvannut olla mukana jossain vaiheessa, sanoo koulukuraattori Petra Henriksson.

Yllätys tai hauska ohjelma

Sarlinin koululla toivotaan, että sekä yritykset että yhdistykset haluavat ottaa osaa yllätyksillä tai jollakin hauskalla ohjelmalla, ja että kaupungin muut koulut haluaisivat olla kampanjassa mukana.

– Meidän olotilamme tarttuu toisiin. Sen sijaan, että keskittyisimme siihen, kuinka huonosti kaikki on, haluamme että lapset ja nuoret saavat tavata iloisia aikuisia. Voi myös tuntea olonsa hyväksi, he huomauttavat.

”Operaatio iloiset lapset ja nuoret” -kampanjalla on tapahtumasivu Facebookissa, jota Sarlinin koulu ylläpitää kampanjan aikana 29.3.–25.5.2021. Koulun Instagram-sivu tulee myös seuraamaan kampanjaa.

Jokainen, joka osallistuu jollakin tavalla kultaamaan lasten ja nuorten arkea, saa mielellään päivittää oman panoksensa tapahtumasivulle.

Saa ottaa varaslähdön

– Tämä on myös kampanja, johon saa ottaa varaslähdön, he sanovat.

Jokainen, joka haluaa ottaa osaa antamalla jotakin hauskaa Sarlinin koulun nuorille, voi ottaa yhteyttä kouluavustaja Jessica Sjöholmiin tai Alexander Lindgreniin. Heidät tavoittaa numeroista 040-488 6074 ja 050-462 0013 tai sähköpostitse glada.sarlinska@gmail.com.

Mikä tekee sinut iloiseksi tänään?

Paraisten Kuulutukset haluaa ottaa osaa ”Operaatio iloiset lapset ja nuoret” -kampanjaan ja haastaa siksi erityisesti nuoret lukijat lähettämään kuvan jostakin, joka tekee iloiseksi. Kuvat julkaistaan kevään aikana PK:ssa, netissä tai PK:n Facebookissa tai Instassa. Kuvat voi lähettää osoitteeseen pku@aumedia.fi. Kirjoita kuvaajan nimi ja mahdollisesti pieni kuvateksti. Jos kuvassa näkyy joku henkilö, tarkista, että on ok, että hän näkyy kuvassa.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*