Senioripiste kerää vanhusten palvelut

kvinnor som jobbar med socialt arbete
Seniorpiste kerää vanhusten palvelut. Vasemmalta Emma Soveri, Jessica Engström, Camilla Bergman-Kärpijoki, Medris Jurs ja Sari Lehtovaara. Kuva: Carina Holm

Suuri osa kaupungin ennaltaehkäisevästä ja kuntouttavasta toiminnasta vanhuksille Paraisilla on ollut kerättynä lokakuusta lähtien Senioripisteen (aikaisemmin Seniorum) nimellä kutsuttuun pisteeseen Rantatie 30:een.

Täällä sinulla on mahdollisuus poiketa puhumaan jollekin ohjaajista tai esimerkiksi tarkistaa verenpaine tai mitata veren sokeri.

Myös läheishoitaja voi saada apua ohjaajilta Senioripisteestä.

Täällä tapaavat myös muun muassa muistin kuntoutusryhmät ja suunnitelmissa on myös läheistuen ryhmät.

– Haluamme tehdä järjestelmällistä yhteistyötä sekä terveydenhuollon että kolmannen sektorin kanssa, sanoo muistikoordinaattori Emma Soveri.

två kvinnor håller upp en broschyr
Medris Jurs ja Sari Lehtovaara auttavat päihdeongelmallisia vanhuksia uudessa Pilkeryhmässä. Kuva: Carina Holm

Moniammattillinen yhteistyö

Nykyisin puhutaan paljon moniammatillisesta yhteistyöstä, missä ammattilaiset eri ammattiryhmistä tekevät yhteistyötä apua tarvitsevien kanssa, jotta he saavat niin kattavan tuen kuin mahdollista.

– Senioripiste on yksi esimerkki juuri tällaisesta moniammatillisesta toiminnasta, hän sanoo.

Täällä työskenteleviin kuuluu myös sairaanhoitaja Jessica Engström, joka muun muassa työskentelee rintamaveteraanien ja ohjaajien Medris Jursin, joka esimerkiksi työskentelee matkapalvelujen parissa ja ottaa vastaan ikääntyviä koskevia huoli-ilmoituksia sekä Sari Lehtovaaran, joka muun muassa järjestää ohjelmaa Seniorituvan olohuoneeseen, kanssa.

Ajatuksena on, että myös kerran kuukaudessa järjestettävä vastaanotto saaristo-osissa.

Toinen tärkeä ryhmä on sellaiset, jotka ovat hiljattain jääneet eläkkeelle ja jotka ovat pian jäämässä eläkkeelle.

– Haluamme opastaa heitä ja valmistaa heitä tuleviin vuosiin.

Vanhustyön johtaja Camilla Bergman-Kärpijoki sanoo, että Senioripisteen henkilökunta on erittäin sitoutunutta.

– He ovat todella intohimoisia työssään.

Pikkuhiljaa aloitetaan myös markkinoimaan erilaisia ryhmätoimintoja sosiaalisissa medioissa siten, että myös omaiset voivat saada tietoa, mitä palveluja on olemassa ja esimerkiksi ajankohtaisista teemapäivistä.

Seniorineuvonta

Suomenkielinen alueellinen neuvontanumero on 02-262 6164, johon voi soittaa arkisin kello 9–15, jos sinulla vanhuksena on kysymyksiä tai vaikeuksia selviytyä arjesta. Apua saa myös netissä osoitteesta asiakasneuvonta.fi, missä voi keskustella asiakaspalvelijan kanssa chätissä tai jättää yhteydenottopyynnön. Kontaktit käsitellään arkisin vuorokauden kuluessa.

Senioripisteen puhelinnumero on 040-488 5692.

Carina Holm
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*