Sillisalaattia

Reimarin risteys on varsin hupaisa ajettava näin kesä aikaan. Jos käännyt esimerkiksi Turun suuntaan, käy varsin helposti, että viereen ajaa auto, joka sulkee näkyvyyden kääntyvältä autolta Turun suuntaan.

Samoin käy saaristoon tai suoraan meneville, joten sumppu on valmis. Olen nähnyt useita ”läheltä piti” -tilanteita. Koulukeskuksen rakennustyö vie kaikki ylimääräiset fyrkat. Suunnittelumääräraha oli 2019 budjetissa valmiina, mutta se ei paljon auta, kun ei ole fyrkkaa toteuttaa sitä liikenneympyrää.

Mahdettiinko päämajassa huomata sitä, että Parainen oli mitalisijalla siinä tilastossa, kuinka paljon mökkeily kunnassa maksaa eli turhan paljon. Samoin tuntuu mökkiläisten jätehuolto ontuvan, kun kierrätyspisteet ovat mökkiläisten roskapaikkoja eli jäteastioita saaristossa todennäköisesti on, mutta missä ne ovat, onkin eri juttu.

Koulukeskuksen suunnittelutyö sitten taitaa alkaa, kun saadaan sopimukset allekirjoitettua. Ja sitten se alkaa, nimittäin modernien koulujen rakentaminen. Mutta miten on, kun oppilasennusteet ovat laskusuunnassa joka koulussa Paraisten alueella, niin voidaan hyvin kysyä, rakennetaanko turhia tiloja vain tilaston perusteella. Olen kuullut minua viisaampien sanovan viisauden tilastosta, nimittäin vale, emävale ja viimeisenä tilasto, toivoa sopii, ettei nyt käy niin ajatellen oppilasmääriä.

Sitten 10.06.2020 valtuuston kokouksen pöytäkirja, eli minkähän takia pari kohtaa olivat tyhjiä: pykälä 37 ja tilinpäätös 2019. Pitääkö asia ymmärtää niin, etteivät nämä asiat kuulu lainkaan kuntalaisille, sillä päätöksiäkin tehtiin, mutta pöytäkirjassa ei ole yhtään mitään. Minne hukkaantuivat molempien pykälien kohdalla tehdyt päätökset eli eivätkö nämä asiat kuulu lainkaan kaupunkilaisille, joiden verovaroja kaupunki käyttää?

Nyt pitää sitten olettaa, että näissä kohdissa tehdyt päätökset toteutuvat. Vai onko kenties kaksi pöytäkirjaa, toinen virkamiehille ja toinen nettiin kotisivuille kaupunkilaisia varten. Pöytäkirjan tarkastajien toiminta myös ihmetyttää, kun oletettavasti allekirjoittivat netissä olevan pöytäkirjan puutteista huolimatta.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*