Sunnuntain pihakirppis-ralliin osallistuu 74 pihaa “Luvassa on raparperi-muffinsseja ja -mehua”

Skräbböle. Perhe, joka on ollut mukana pihakirppisrallissa jo vuosia, ovat Camilla, Jonatan, Svea ja Selma Reuter. Kuva: Malin Johansson.

Paraisilla sunnuntaina 11. kerran järjestettävästä tapahtumasta on muodostunut perinne jossa kyse on paljon muustakin kuin vanhoista tavaroista.

Paraisten pihakirppisrallin tulisielu on nimeltään Lasse Andersson, ja hän sanoo vaatimattomasti, että ”siinä vain kävi niin”. Myös avopuoliso Sonja Dragon on osallistunut tapahtumaan.

– Lähtölaukaus tuli Varsinais-Suomen kylät -projektin ja Pia Prostin kautta, hän kertoo.

Ensimmäisenä vuonna pihakirppisralli järjestettiin Varsinais-Suomen kylien suojeluksessa ja Lasse auttoi tekemään kartan tapahtumaan. Projektin päätyttyä hän jatkoi ja nyt pihakirppisralli järjestetään jo 11. kerran ja se on edelleen yhtä suosittu paraislaisten keskuudessa. Enimmillään osallistujia on ollut 115 ja tänä vuonna ilmoittautuneita on 74.

– Tänä vuonna vein liikennekyltit paikoilleen ensimmäistä kertaa pyörällä, Lasse sanoo ja nauraa.

Hän korostaa, että hänelle kyse on pääasiassa työstä hyvän asian puolesta eikä tavoitteena ole mikään taloudellinen voitto, vaikka jokainen osallistuja maksaa pienen maksun. Tuotot menevät markkinointi- ja painatuskuluihin. Kaikki pihat on laitettu kartalle, jonka vierailijat voivat ladata nettisivuilta loppisrally.fi tai noutaa sen Paraisten kaupungin infopisteestä tai Paraisten kirjastosta.

– Ajatuksena ei kuitenkaan ole, että kartan avulla navigoitaisiin.

“Kaikkia pihoja ei tarvitse juosta läpi”

Pihakirppisralli on suunnattu yksityishenkilöille tai yhdistyksille, jotka haluavat järjestää kirppiksen omalla pihallaan. Lasse kertoo, että valikoima vaihtelee paljon, mutta monet myyvät lasten ja aikuisten vaatteita ja kodintarvikkeita. Vuosien varrella myynnissä on ollut kaikkea antiikkiesineistä venemoottoreihin ja myyjiä pyydetään ilmoittamaan etukäteen, mitä heillä on myynnissä. Silloin vierailijoiden on helpompi suunnitella vierailujaan.

– Kaikkia pihoja ei tarvitse juosta läpi, Lasse sanoo ja painottaa, että kannattaa varata aikaa ja ehkä syödä vähän ruokaa ja juoda kuppi kahvia.

Tänä vuonna ruokaa tarjoillaan neljällä pihalla, ja luvassa on muun muassa thaimaalaisia ​​ja italialaisia ​​herkkuja.

Lasse kertoo saaneensa palautetta, että vastaavanlainen tapahtuma voitaisiin järjestää myös syksyllä – talvivarusteiden myyminen ei tähän vuodenaikaan kannata.

– Se voi syksyn säätä ajatellen olla haastavaa, mutta mielessäni on mahdollisesti takaluukkukirppiksen järjestäminen, hän paljastaa.

Reuterin perhe. Jonatan, Svea, Selma ja Camilla. Kuva: Malin Johansson.

Reuterin perhe osallistuu viidettä kertaa

Perhe, joka on ollut mukana pihakirppisrallissa jo vuosia, ovat Camilla, Jonatan, Svea (16) ja Selma (13) Reuter. He asuvat Skräbbölen Myllymäellä viihtyisässä, vanhassa keltaisessa puutalossa. Tilalla asuvat myös kanit Muffins ja Sparris, jotka hyppäävät iloisina häkissään ja pureskelevat Svean ja Selman heille tarjoamaa ruohoa. Camilla kertoo, että perhe osallistuu tapahtumaan nyt viidettä kertaa ja aiempien vuosien tapaan he osallistuvat pienellä kirpputorilla ja kahvilalla.

– Olemme panostaneet pääasiassa kahvilaan, joskus yhdessä naapureiden kanssa, mutta tänä vuonna ollaan yksin.

Camilla pitää leipomisesta ja Selma ja Svea pitävät myynnistä ja he kertovat, että he pitävät tuttujen tapaamisesta. Tänä vuonna Café Norrgårdissa on tarjolla todellisia herkkuja.

– Luvassa on raparperimuffinsseja ja raparperimehua, paljastaa Svea.

– Ja voipullia, joita leivomme aamulla, Camilla jatkaa.

He kertovat, että heillä vierailee useita lapsiperheitä, ja Selma ja Svea harkitsevat keppihevosten esille ottamista, niin kuin he ovat tehneet aiempina vuosina. Talon edessä on ihastuttava syreenilehtimaja, joka on täydessä kukassa – siellä vierailijat voivat istua alas ja nauttia kupillisen hyvää kahvia ja kotileivonnaisia.

Pihakirppisralli järjestetään sunnuntaina 9. kesäkuuta klo 11–17. Lisätietoa löytyy nettisivuilta: https://loppisrally.fi/.

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*