Taiko taikoo taidetta kotiin

Elina Ruohonen, Kaj Stenvall, Vesa Aaltonen, Kjell Gustafsson sekä Mikaela Edman. Kuva: Mikael Heinrichs
Ravintoloitsija Kjell Gustafsson lähti tarjoamaan seinätilaa ravintoloistaan Taiko-taidekaupalle.
Molemmat voittavat, sillä Kjell Gustafsson saa mielekästä taidetta golfravintolan ja vierassataman seinille kun taas yli 400 suomalaisen ammattitaiteilijan töitä myyvä Taiko-verkkotaidekauppa saa kaipaamaansa näkyvyyttä.
Sekä Taikon Mikaela Edman että Gustafsson ovat tyytyväisiä järjestelyyn.
Golfravintolassa on tällä hetkellä yksi Kaj Stenvallin taulu sekä useita Elina Ruohosen ja Hanna Variksen teosta.
Vierassatamassa on puolestaan esillä Vesa Aaltosen alumiinietsauksia.
– Omasta mielestäni on virkistävää saada taidettaan esille paikkoihin, joista yleisö ei välttämättä ensisijaisesti etsi taidetta. Lisäksi Taiko-konsepti on minulle taiteilijana loistava, sillä pääsen eroon myyntipuolesta ja voin keskittyä nimenomaan luomisprosessiin, Ruohonen toteaa.
Hänen pleksilasitöitään on golfravintolan seinillä useampia.
– Henkilökohtaisesti minulla ei ole juurikaan odotuksia oman myynnin osalta, mutta haluan olla tukemassa hanketta joka on minusta hieno. Tämä on loistava tapa saada suomalaista taidetta esille ja koteihin, Kaj Stenvall linjaa.
Taiko on taideverkkokauppa, joka myy aitoa suomalaista taidetta. Se on luonteva kohtaamispaikka ammattitaiteilijoille ja taiteen ostajille ympäri Suomen. Taikossa on tarjolla laaja valikoima maalauksia, grafiikkaa, valokuvataidetta ja veistoksia eri hintaluokissa. Netissä voi hakea taidetta erilaisin rajauksin ja mikäli vaikkapa ravintolassa eteen osuu kiinnostava teos, sen voi hankkia itselleen juuri siinä samassa ruokailun yhteydessä. Taulun saa vaikkapa heti mukaansa kunhan on maksanut sen – ja ruokailun.
– Haluan painottaa, että meillä on myynnissä ainoastaan ammattitaiteilijoiden teoksia ja kaikki teokset ovat takuuvarmasti aitoja – sen voivat taiteilijat itse vakuuttaa, Edman sanoo.
Taiko palvelee kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Taiko on lyhenne sanoista taide ja konst (taide ruotsiksi). Taiko tarkoittaa myös japanilaista rumpua – eli Taiko haluaakin rummuttaa suomalaisen taiteen puolesta.
– Edustamme tällä hetkellä yli 400 taitailijaa ja meillä on myynnissä yli 4 000 uniikkia teosta. Verkkosivujen lisäksi meidät löytää myös sosiaalisista medioista – ja toivottavasti kohtaamme nyt myös kohderyhmämme golfravintolassa ja vierassatamassa, Edman sanoo.
Kaikessa yksinkertaisuudessa Taiko on taiteilijoille tapa päästä irti ikävästä logistiikka- ja maksuliikennerumbasta ja ostajalle puolestaan helppo ja vaivaton tapa hankkia mielekästä taidetta kotiinsa.
– Myyty teos noudetaan taiteilijalta ja toimitetaan suoraan ostajalle. Taiko tarjoaa monipuolisia maksutaparatkaisuja ja toimitukset kaikkialle Suomeen Ahvenanmaata lukuunottamatta, Edman sanoo.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi