Taiteiden perjantai ja avoimet ateljeet

Kangaskasseja. Käsityökoulun ohjaaja Auri Norrmanin johdolla painetaan ja maalataan kangaskasseja Taiteiden perjantaina. Arkistokuva: Leena Lehtonen.
Konstrundan-tapahtuman kymmenvuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään tapahtuman yhteyteen myös Taiteiden perjantai -niminen taidefestivaali perjantaina 18.8. Paraisilla tapahtuma järjestetään käsityökoulun tiloissa (os. Lukkarinkuja 5 ja 8).
Siellä on tarjolla muun muassa draamaharjoituksia sekä drop in -työpajoja klo 12 ja klo 15 välisenä aikana.
Mukaan ovat lupautuneet keraamikko Cornelius Colliander, kuva- ja valokuvataiteilija Hans G. Hästbacka sekä käsityökoulun ohjaaja Auri Norrman. Draamaharjoituksia johtaa draamaohjaaja Ida Törnroos klo 12, 13 ja 14. Drop in -työpajoihin voi osallistua klo 12-15 välillä.
Keramiikkapajassa voi valmistaa oman saviesineen joka lähetetään poltettavaksi tapahtuman jälkeen. Valmiin tuotteen voi noutaa muutaman viikon kuluttua. Valokuvapajassa opetellaan kuvaamista kahvipaketin avulla Camera obscuraa mukaillen. Kuvat myös kehitetään pimiössä. Auri Norrmanin johdolla painetaan tai maalataan kuvioita kangaskasseihin.
Varsinaisen Konstrundanin ohjelmaan lauantaina ja sunnuntaina (19.-20.8.) osallistuu kanta-Paraisilla viisi taiteiljaa sekä kolme Nauvosta ja kaksi Korppoosta.
Paraisilla pääsee tutustumaan Arja Maarit Puhakan ateljeehen (Skråbbontie 166), Jill Christiansenin Stentorpin lammastilaan (Skråbbontie 222), seppä Mikko Flemingin pajaan Vanhalla Malmilla (Lukkarinkuja 7), Helena Hartmanin ateljeehen (Fredrikanaukio 4) sekä Cornelius Collianderin savipajaan (Storgårdinkatu 8).
Nauvossa mukana ovat Katriina Lehtilä-Laine (Katriina Design), Svanhild Åbonde (Kaptensgården) sekä Anna Nyreen Sydänperässä. Korppoosta osallistuvat Hotel Nestorin paljasjalkapolku sekä AARK (Archipelago Art Residency in Korpo) ja Renja Leino Retaisten lauttarannassa.
Lisätietoa Konstrundanin osallistujista ja ohjelmasta löytyy osoitteesta www.konstrundan.fi.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi