Turun Karinakodin sulkemisella vaikutuksia myös Paraisille

Karinakoti sijaitsee Turun Hirvensalossa. Arkistokuva

Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön hallintoneuvosto päätti saattohoidon lopettamisesta Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Karinakodissa tämän vuoden huhtikuun 26. päivä ja ovet Karinakodissa sulkeutuivat 30. kesäkuuta. Päätös ja sulkeminen on herättänyt paljon keskustelua ja huolta ja asian puolesta tehty kuntalaisaloite keräsi nopeassa ajassa hieman yli 4 300 allekirjoitusta.

Tiistaina entiset karinakotilaiset esittelivät päättäjille taloa ja toivovat sen toiminnalle löytyvän jatkoa. Vain kourallinen päättäjiä ilmestyi paikalle. Turun kaupunginhallitus pitää kokouksen ensi viikon tiistaina ja sen jälkeen tiedetään Karinakodin jatkon suhteen ainakin jotakin.

Päätös koskettaa myös Paraisia, sillä kahdelta Karinakodissa työskenneeltä paraislaiselta sulkemisen myötä loppuivat työt sekä saattohoitoa tarvitseville paraislaisille vaihtoehdot saattohoidolle muuttuivat merkittävästi. Jatkossa saattohoitoa tarvitsevat paraislaiset joutuvat jäämään joko kotihoitoon tai menemään tavalliselle vuodeosastolle. Yhtenä vaihtoehtona on myös Kaskenlinna Turussa.

– Paraisilla Karinakotia on tarjottu saattohoitopotilaille yhtenä vaihtoehtona ja meille tuli tasaisesti potilaita Paraisilta ja olen sulkemisen jälkeen saanut paljon huolestuneita puheluita paikallisilta, sanoo Rose Silanterä, joka oli toinen Karinakodissa työskennelleistä paraislaisista.

Silanterä odottaakin toiveikkaana tiistain kokouksen päätöstä, sillä saattohoitokodin sulkeminen vähentää valinnan mahdollisuutta kuolevilta kuntalaisilta.

– Toivon, että päätös tulee olemaan positiivinen. Ainakin tiistaina paikalla olleet päättäjät olivat liikkeellä positiivisella mielellä.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*