Folkjam på söndag

Marianne Maans önskar alla välkomna på folkmusikjam på hotellet i Pargas söndagen den 1 november. Foto: Mikael Heinrichs.
Marianne Maans önskar alla välkomna på folkmusikjam på hotellet i Pargas söndagen den 1 november. Foto: Mikael Heinrichs.
Nu på söndag blir det folkmusik för hela slanten i restaurang Malmen då ETNÅbolands Folk Stage & Jam intar scenen från klockan 16 framåt i två och en halv timme. Då är scenen fri för vem som helst att inta i folkmusikens tecken. Inträdet är fritt och vill man uppträda är det fritt fram att ta med sitt eget instrument.
– Det är en del av evenemangen under evenemanget ETNÅboland som arrangeras i samarbete med Musikinstitutet Arkipelag, kommunerna och skolorna samt folkmusiknätverket Lirarna, berättar projektansvariga Marianne Maans.
I fjol arrangerades ett liknande jippo i Jakobstad. I årets ETNÅboland deltar Pargas, Kimitoön och S:t Karins, det vill säga de orter där Arkipelag har verksamhet. I skolorna arrangeras olika workshops under veckan och två större konserter med mellan 60 och 80 medverkande kommer att arrangeras i Kimito och Pargas den 3 respektive 6 november.
Mera om ETNÅboland blir det i tryckta PK på torsdag.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi