Fönster slogs in på pizzeria och ägaren hotades

Pizzerians fönster söndrades natten mot lördag. Foto: Kim Lund
En man slängde in ett cykelställ och en järntrall genom fönstret på Paraisten kebab ja pizzeria på Strandvägen i Pargas natten mot lördag. Attacken skedde strax före klockan två på natten berättar ägaren Mahmoud Haval Khalil som då stod bakom disken rapporterar tidningen Åbo Underrättelser på sin webb.
Gärningsmannen gjorde en nazisthälsning då han hotade ägaren. Foto: Privat
– Han ropade att han ska döda mig, jag blev så klart rädd och jag visste inte om det var flera gärningsmän i farten. Jag bara väntade och ringde polisen, berättar han till ÅU.
Mannen gjorde en Hitlerhälsning utanför pizzerian. Enligt uppgifter till ÅU har mannen också tidigare gjort sig känd för sina främlingsfientliga åsikter, bland annat i samband med flyktinginformationen i Pargas stadshus i januari 2016. Han var också en av de första undertecknarna på den namninsamling som startades i protest mot planerna på att göra Norrgårds Inn till en flyktingförläggning.
Gärningsmannen gjorde en Hitlerhälsning utanför pizzerian i samband med att han hotade döda innehavaren.
Polisen kunde gripa mannen utanför pizzerian cirka en halv timme senare.
Vid polisens sambandscentral i Åbo bekräftar man att polisen har tagit en man i förvar under natten, men jourhavande polis kan inte säga om mannen fortfarande är gripen.
Pizzerian kommer sannolikt att hålla stängt i dag. Khalil har drivit pizzerian i tre månader.
PK