Från föreningarna 3.8.

I föreningsspalten publiceras avgiftsfritt föreningarnas korta meddelanden riktade till medlemmarna. Kommersiella meddelanden till den breda allmänheten är betalda annonser liksom föreningarnas vår-, höst- och årsmöteskallelser. Redaktionen förbehåller sig rätten att förkasta samt redigera meddelanden vid behov.

Alla texter till föreningsspalten ska lämnas in senast måndagar klockan 12.00 per e-post till pkinfo@aumedia.fi eller till vår postlåda i nedre våningen på Strandvägen 24. Meddelanden som lämnas in senare garanteras inte publicering. Du får ett automatiskt kvitteringsmeddelande då e-postmeddelandet kommit fram (om du skickar flera skilda meddelanden inom en kort tid får du endast svar på det första). Kom ihåg att också kolla skräppostkorgen, de automatiska meddelandena har en tendens att söka sig dit!

Pargas Retro Cars

Nu börjar vi ta emot fordonsanmälningar till Pargas Retro Parad den 27 augusti på adressen pargasretrocars@gmail.com. De som anmält sig i förväg får ett infomeddelande av oss. Alla slags retro fordon är välkomna. Nu har du 3 veckor tid att polera ditt fina fordon i paradskick!
Försäljare på skrottorget kan reservera plats på tel.nummer 0400 796 374. Du kan också donera biltillbehör eller andra retroföremål till vårt skrottorg om du vill stöda vår förening, kontaktnummer 0500 926 722.

Pargas svenska pensionärer

Hembygdsföreningen har bjudit in medlemmarna i Pargas svenska pensionärsförening att besöka utställningen ”Pargas köping och Pargas landskommun” i Ordenshemmet på hembygdsmuseet. Tid: tisdagen den 16 augusti kl. 13.
Samtidigt ges tillfälle att diskutera kring pensionärernas planerade hobbygrupp ”Hembygdskunskap” som börjar i oktober som ett samarbete mellan Pargas hembygdsförening och Pargas svenska pensionärer.

Invånarföreningen Gamla Malmen

Kom med på en sommarutfärd till Gullranda och Nådendal på söndag 21.8. Vår guide både på Gullranda och i Nådendal är Magnus Sundman. Se närmare info på www.gamlamalmen.fi. eller på Gamla Torgets anslagtavla. OBS! Meddela om deltagande senast 15.8!

Duetto

Se hit alla Duetto-medlemmar: Om ni vill på teater vill jag att ni hör av er, annars blir det inget.
1. Dracula, Åbo svenska teater
2. Själarnas ö, Svenska teatern i Helsingfors
3. Mary Poppins (musikal), Svenska teatern
Hör av er senast 10.8!
Niina, 045-800 9887

Diabetesföreningen i Åboland

Diabetesföreningens medlemmar inbjuds på galleribesök till Art Bank på Köpmansgatan 24 i Pargas lördagen den 13.8 kl. 16. Ted Wallin är vår guide under besöket.
På Art Bank-galleriet hittar du unika skulpturer, möbler, målningar och andra konstverk av Salvador Dalí. I galleriet får du också uppleva verk av finländska och internationella konstnärer.
Besöket är gratis för föreningens medlemmar, men förutsätter anmälan på förhand till e-posten diabetes.aboland@gmail.com senast torsdagen den 11.8.

Motionsorientering

Skärgårdsskärmarna igen i Pargas, start vid Skräbbölebaracken idag torsdag 4.8 kl. 17–18.30.