Förnyar med mycket varsam hand på Pireus

Bra start. Annina Ojanen har fått en bra start som ny företagare på anrika Pub Pireus. Foto: Mikael Heinrichs

Annina Ojanen som i oktober tog över Pub Pireus har inte gått in för några stora omvälvningar, utan skyndar långsamt och varsamt.

I oktober sålde Vuokko Laiho verksamheten till Annina Ojanen, som redan från tidigare drev nattklubben The Cube i Pargas.

– Jag har kommit igång riktigt bra faktiskt, trots att början av året alltid är en utmanande tid i den här branschen. Vi har försökt ordna en del olika evenemang och jippon, men försökt hålla den bekanta och familjära stämningen kvar. Jag lyssnar också gärna på kundernas respons och idéer om olika evenemang man kunde ordna, säger Ojanen.

Terrassen utvidgas

En synlig förändring som är på gång är terrassen, som kommer att utvidgas också till norra sidan av fastigheten mot Köpmansgatan. Samtidigt ökar antalet kundplatser aningen – och man kan njuta av kvällssolen också på terrassen. I övrigt har kunderna inget att oroa sig för, man kommer inte att tumma på det som ”hör till” desto mer.

– Jag har förnyat dryckessortimentet aningen och tagit in en del specialöl. Dessutom kommer fatölssystemet att förnyas under våren. Jag har planer på att utnyttja också nedre våningen effektivare än tidigare och vi kommer till exempel att testa på en disco-afton där nu på torsdag innan påsk, säger Ojanen.

Hon är väldigt tacksam för allt stöd som den tidigare ägaren Vuokko Laiho erbjudit under övergångsperioden.

Tangodrottning till The Cube

För tillfället sysselsätter Pireus två personer förutom Ojanen och hon har fått en del synergieffekter av att ha två krogar på orten.

– Gällande Cube har jag försökt få ut budskapet att det inte enbart är ett ställe för ungdomar, utan också för en litet äldre publik. Som ett exempel kommer fjolårets tangodrottning Saana Sassali att uppträda där nu på söndag.

Till sommaren har Ojanen redan nu bokat in det populära bandet Vanaja för två spelningar på Pireus. En liten blues-festival finns också i planerna för slutet av maj. Den första spelningen med Vanaja blir den 28 juni.

– Vi fortsätter också med karaokekvällarna och har ordnat frågesporter, en liten ölfestival och annat smått och gott till exempel i samband med kvinnodagen, konstaterar Ojanen som nyligen flyttat till Pargas.

Nattklubben The Cube håller öppet under veckosluten och kring helgdagar, Pireus är däremot öppen som tidigare från tisdag till söndag.

– Den senaste informationen om olika evenemang hos oss hittas nästan bäst via facebook, tipsar hon.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi