Första träningarna redan i december

Lasse Nummelin och Folke Lindström i den ena hallen. Foto: Kim Lund.
Lasse Nummelin och Folke Lindström i den ena hallen. Foto: Kim Lund.
Den långvariga och akuta bristen på idrottshallar och träningsanläggningar i Pargas är över. På tisdag övergick Optimakers före detta industrihallar i Fastighets Ab PIF-centers ägo och det praktiska arbetet med att komma igång med verksamheten är i full gång.
Fastighetsbolaget har köpt två hallar på sammanlagt 4 200 kvadratmeter av Optimakers konkursbo för 440 000 euro. I affären ingår 2,1 hektar mark och 2 000 kvadratmeter outnyttjad byggrätt. Förutom köpesumman räknar bolaget med att lägga ner ungefär lika mycket på att göra om hallarna till träningsanläggningar.
Hallarna renoveras etappvis så att allt ska vara färdigt senast hösten 2017, men de första träningarna i presenningshallen kan börja redan i december säger fastighetsbolagets vd och projektledare Lars Nummelin.
– Hallarna gynnar hela föreningen och vi får en större bredd i verksamheten, det är bra att Knatteligan är med och hallarna befrämjar alla sektioner förutom kanske skidningen och orienteringen, säger PIF-ordföranden Folke Lindström.
Men det är inte bara Piffen som får nytta av hallarna. Tanken är att hyra ut hallarna till föreningar som sysslar med andra grenar än Piffen och till exempel badminton-, tennis-, och pingisspelare kan glädja sig åt hallarna.
Fastighetsbolaget förhandlar med en lokal aktör om att hyra ut ett cirka 650 kvadratmeter stort källarlager i den ena hallen. Också delar av kontoren hyrs ut.
Kärnverksamheten fokuserar på träning, motion och tävlingar men Nummelin är inte främmande för att öppna dörrarna också för andra typers evenemang som utställningar, konserter och danser.
– Vi har ju faktiskt Pargas största konsertsal och som gammal Boundbirsen-entusiast så undrar jag varför man inte skulle ordna Birsdansen här, säger Nummelin.
På lördag klockan 10 ordnas ett talko vid hallarna på Sidovinden 16 i Norrby. Både unga och gamla är välkomna att hjälpa till med att snygga upp hallarna.
Kim Lund
02-274 9996/kim.lund@aumedia.fi