Fotboll på hobbynivå – ”Man har hittat glädjen i spelandet”

fotboll
Rolig hobby. William Wikström (t.v.) och Lucas Johansson. Bild: Malin Johansson.

På tisdagskvällar hittar man ett glatt gäng i PIF-center som har spelat fotboll tillsammans sedan december ifjol. En del har spelat fotboll sedan de var små – andra har först börjat spela nu och vissa har spelat någon gång tidigare. En gemensam nämnare är dock att de alla gillar fotboll – som hobby.

En lugnare verksamhet

– Det här är en lite lugnare verksamhet där man kan träna skilt från de som håller på med tävlingsfotboll, säger PIF-fotbollens ordförande Petra Furu.

Inom tävlingsverksamheten blir kraven lätt höga och då måste man satsa fullt, vilket ofta leder till att spelare faller bort. Den här hobbygruppen riktar sig till pojkar som är 16 år eller äldre. Lillemor Johansson fungerar som lagledare och berättar att pojkarna, som nu har spelat tillsammans i snart två månader, har hittat en samhörighet och glädje i spelandet.

– Man har hittat glädjen i spelandet och det är roligt att se hur fint de spelar tillsammans. Idag är de 13 stycken här på planen och dessutom har en av spelarna tagit med sin lillebror.

Det är tillåtet att ta med sig en kompis

Det är tillåtet att ta med sig en kompis på träningarna och trots att spelarna har så olika bakgrund, syns det att de njuter av att spela tillsammans. William Wikström som är 15 år är en av spelarna i hobbygruppen.

– Jag slutade spela fotboll då jag var 14, men det är roligt att vara med nu en gång i veckan då det inte är så allvarligt.

Lucas Johansson som är lika gammal som William tycker också att det är bra att man kan spela fotboll på en sådan nivå där det inte är så seriöst. Lucas har aktivt spelat fotboll i 10 år.

– Det är roligt att spela här, men det kunde gärna vara två gånger i veckan.

Som lagets tränare fungerar Antti Forsman och han ger smidigt instruktioner till spelarna på tre olika språk – ibland på svenska, ibland på finska och emellanåt på engelska. Ifall någon önskar komma med i hobbygruppen, är det bara att dyka upp på tisdagsträningen halv åtta i PIF-center, hälsar lagledningen.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*