Gäddan och gänget bjuder barn på picknick

Det blir en jättepicknick för alla barn i Centralparken i Pargas onsdagen den 16 maj kl. 9.30–10.30. Förutom att äta och umgås tillsammans kommer alla barn att dansa till Gäddan och gängets sång – och man välkomnar alla barn och vuxna med.
Konceptet Gäddan och gänget är Pargas stads småbarnspedagogiks och Skärgårdshavets biosfärområdes satsning på att väcka nyfikenhet för miljön och vår omgivning bland de allra yngsta. Innan våren är slut kommer nästan 800 barn inom småbarnspedagogiken haft besök av mjukisdjuren, som i år berättat för barnen om matens kretslopp. Dagvårdsenheterna får själva välja vilka uppgifter de vill lyfta fram. Bland annat kan man värma kakao med hjälp av solen, fundera på varifrån moroten kommer eller vad som händer med våra matrester, så ärter, ringa upp en kossa på Skype eller besöka en bondgård.
Som bäst planeras nästa års verksamhet, som ska handla om en levande skärgårdskultur. Men Gäddan tar ingen sommarsemester, för i maj öppnar Gäddan Knattelabbet vid Korpoström och i sommar bjuder hen in alla barnfamiljer att ta del av ”Gäddan och gängets ö-expedition”, en äventyrsrutt runtom i Skärgårdshavet.
PK