God stämning i luciagruppen redan nu

Malin Wahtera, Emelia Karlsson och Carla Björkqvist. Foto: Mikael Heinrichs.
Malin Wahtera, Emelia Karlsson och Carla Björkqvist. Foto: Mikael Heinrichs.
Om ett par veckor väljs Folkhälsan i Pargas genom tiderna 67:e lucia. De tre kandidaterna är 17-åringarna Malin Wahtera, Emelia Karlsson och Carla Björkqvist.
Luciakandidaternas porträttfoton finns utställda i biblioteket och Ålandsbankens kontor. Röstningssedlar och -lådor finns på följande platser: Aktia bank, apoteket, Café Axo, biblioteket, Café Kajutan, Flowers & Fantasy, Folkhälsanhuset, hälsocentralen, Liatris, City Gold, Kamu, seniorhuset, servicehuset samt Ålandsbanken.
Det går också att poströsta med röstningssedeln som finns i annonserna som ingår i PK under november månad. Då är adressen Pargas Kungörelser, Strandvägen 24, 21600 Pargas. Kom ihåg att märka kuvertet ”Lucia”. Observera att det är en röst per person som gäller!
Här får kandidaterna kortfattat presentera sig själva.

Kandidat nummer 1

Malin Wahtera

Det var mamma som anmälde henne.
– Ett tidigt luciaminne är då jag lussade tillsammans med min storasyster. Det var alltid frågan om vem som skulle vara lucia, det blev alltid en liten tvist. Det slutade väl oftast med att vi båda var lucior, skrattar hon.
Wahtera ser mest fram emot att få träffa folk och göra människor i olika åldrar glada. Hon trivs med att sjunga och uppträda.
Däremot medger hon inte att hon skulle vara nervös.
– Jag kommer nog inte på nånting, i alla fall ännu, som skulle göra mig nervös.
Favoritartist: Lyssnar på varierande musik, men tycker om Adele, Sia och Sanni.

Kandidat nummer 2

Emelia Karlsson

Det var mormor som anmälde henne.
– Ett bra luciaminne var då vi lussade på min moffes 70-årskalas. Då var min nästyngsta kusin lucia och vi andra kusiner var tärnor. Det var jättefint och alla gästerna tyckte om det.
Karlsson ser fram emot att få möta en massa olika människor och gillar att göra andra glada och få dem att känna sig sedda.
– Jag är ganska van med att uppträda och hålla presentationer, så nervös är jag inte. Visst är det litet nervöst att stå i kyrkan förstås, men det är en bra nervositet.
Favoritartist: Ingen särskild, hör på allt mellan himmel och jord och det finns så många bra artister.

Kandidat nummer 3

Carla Björkqvist

Det var hennes syster som anmälde henne, men föräldrarna hade också gjort det om inte syster hunnit först.
– Mitt tidigaste luciaminne är antagligen från dagis då min storasyster för första gången var med som tärna. Jag minns bra hur spännande jag tyckte att det var, det är ett fint minne.
Björkqvist ser mest av allt fram emot att det ska bildas en fin stämning i gruppen och att de ska lyckas sprida den stämningen. Hon tycker om att se då människor trivs och känner sig bekväma och trygga.
– Underligt nog är jag inte alls nervös. Vi trivs bra i den här gruppen och jag tror det blir ännu bättre. Det man kanske är rädd för är att sjunga falskt eller spela i fel takt, säger hon.
Favoritartist: Sia, som skriver jättevackra låtar med ett budskap.

Lucia kan beställas till julfester och tillställningar genom att vara i kontakt med Trisse Ramström på tfn 040-594 6053 (vardagar kl. 12–16) eller per e-post lucia2016.pargas(at)gmail.com.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi