Gustafsson ivrig att ta över gästhamnen

Kjell Gustafsson. Arkivfoto: Anja Kuusisto.
Kjell Gustafsson. Arkivfoto: Anja Kuusisto.
– Största delen av mina planer för gästhamnen har att göra med maten, säger Kjell Gustafsson, vars företag på måndag valdes till ny gästhamnsföretagare på Kalkholmen.
I övrigt handlar det enligt honom främst om att göra gästhamnen mera lockande, också för familjer och båtgäster. Till det hör bland annat nya utemöbler och tydligare avgränsningar samt vissa andra små förbättringar.
På matfronten har han bland annat planer på olika sorters temabufféer.
– Jag har till exempel funderat på bbq-, grill- och smokerytemat som är populärt just nu. Det är i alla fall säkert att det kommer att serveras god och bra terrassmat i gästhamnen, menar Gustafsson.
Lunchkonceptet har han inga större planer på att ändra om, stående bord blir det med all sannolikhet också framöver.
– Samarbete lokalt med både producenter och andra aktörer som tillgodoser båtgästernas behov blir säkert aktuellt.
Det minimala köksutrymmet i gästhamnsfastigheten sätter sina begränsningar, men Gustafsson har ett externt cateringkök att tillgå i centrum, där han planerar att förbereda en stor del av maten så långt det går.
– Förhoppningsvis kommer jag igång med fixandet kring nyår, säger Gustafsson som tidigare haft hand om cateringservicen på Villa Furuvik.
Men i och med att Furuvik nu är till salu tar man inte emot några bokningar längre.
– Gästhamnen kommer att bli en intressant utmaning. Jag räknar med att behöva omkring 10 anställda för att få det att gå runt. Nästa höst är jag säkert en hel del klokare, medger Gustafsson.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi