Gymnasieutbildningen i Pargas firade

Det blev många “nämen hej, hur står det till?” och en och annan gliring åt Pargas svenska gymnasiums klassiska (årsmodell 1978) färgsättning i grönt och lila då man förra veckans fredag uppmärksammade den svenskspråkiga gymnasieutbildningens 70-åriga historia i staden.

Det gjorde man med öppet hus under förmiddagen då vem som helst kunde titta in på någon av lektionerna eller bekanta sig med en liten utställning som behandlade skolans historia, samt en festmåltid för studerande, nuvarande och pensionerade lärare samt inbjudna gäster.
Stadens utbildningschef Ulrika Lundberg framförde stadens hälsning och utlovade små förbättringar i de gemensamma lokalerna på andra våningen samtidigt som hon blickade både bakåt och framåt.
Kimitoöns gymnasium och grannen Paraisten lukio uppvaktade också PSG med uppmuntrande ord och några av skolans tidigare lärare.
Klicka på bilderna för att starta bildspelet!

Bland andra Karl-Johan “Mecki” Nylund och Margareta Sjöholm bidrog med anekdoter och minnen från svunna tider.
– Filmerna hittade jag hemma på vinden och jag minns till exempel en film som vi faktiskt vann första pris i en riksomfattande tävling med. Där medverkade bland annat Tom “Riddo” Ridberg i en av huvudrollerna och vi hade till och med hyrt in en ambulans då vi simulerade en bilkrock, minns Sjöholm.
– Det var oerhört trevligt att träffa många gamla kolleger som man inte sett på länge. Det händer nu och då att jag träffar på gamla elever och studerande i Kimito där jag numera bor som glatt hälsar ännu i dag, skrattar hon.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi