Gymnastiksalen vid Pargas nya skolcenter

Vi föräldrar är bekymrade över de planer som hittills presenterats angående gymnastik/idrottsutrymmena för det nya skolcentret i Pargas.

Nuvarande planer resulterar i att Pargas barn och ungdomar totalt sett har mindre utrymmen och sämre möjligheter till kultur och idrott i framtiden.

Ett sådant slutresultat vore ett misslyckande och lever inte upp till den goda tanken att samla flera skolor på samma campusområde.

Planerna innebär att Pargas mister och i framtiden saknar en stor sal där den behövs som allra mest, dvs som en integrerad del av det nya skolcentret.

Vi anser att det borde vara en självklarhet att det i ett nybyggt skolcentrum, bestående av fem (!) skolor, finns en integrerad modern, multifunktionell, fullstor gymnastik- och festsal.

En sådan bidrar i allra högsta grad till Pargas strategi om förbättrade idrottsmöjligheter och en tvåspråkig stad attraktiv för inflyttning.

Ett bortfall av en rätt placerad stor sal kan inte kompenseras med andra utrymmen, splittrade på olika ställen, utan blir en bestående försämring.

Vi föreslår att stadens beslutsfattare tänker om och nedprioriterar Axxells gamla idrottshall som en lösning för nya skolcentrets gymnastikundervisning och i stället satsar på en fullstor sal vid skolcentret.

Enligt uppgift borde en sådan lösning vara möjlig inom nuvarande budgetram.

Styrelsen för Föräldraföreningen vid Sarlinska skolan och Pargas svenska gymnasium

Jörgen Hermansson
Malin Eriksson
Pia Roos-Mattjus
Karl Rönnholm
Camilla Duncker
Maria Axo
Mikaela Sundman
Camilla Brachet
Gunilla Palmqvist
Heidi Hermansson
Kia Nyström

Ordet fritt / Sana on vapaa

1 Kommentar

  1. Bra och tack för att Föräldraföreningen reagerar på den uppenbara och oförsvarbara missen att bygga ett skolcenter utan gymnastiksal.

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*