Hannu Hautala lämnar vd-posten på Nordkalk omedelbart

Hannu Hautala. Foto: Nordkalk

Nordkalks styrelse har utnämnt FM Marcel Gestranius (född 1969) till bolagets t.f. verkställande direktör från och med den 17.1.2019. Gestranius har fungerat som Nordkalks ekonomidirektör och har varit med i bolagets ledningsgrupp sedan 2015. Han rapporterar till Nordkalks styrelseordförande samt Rettig Groups vide vd och Head of Core Investments Matts Rosenberg. Gestranius fortsätter också som bolagets ekonomidirektör medan han agerar som t.f. verkställande direktör.

Nordkalks styrelse har kommit överens med Hannu Hautala om att han lämnar vd-posten vid Nordkalk omedelbart. Hautala har fungerat som Nordkalks vd sedan januari 2019. Rekryteringen av en ny vd är igång.

Förändringsprogram inleds

Samtidigt inleder Nordkalk ett omfattande omstruktureringsprogram med målsättningen att förnya verksamheten och lönsamheten. Nordkalk har en stark kärnverksamhet, men också stora möjligheter att utvecklas och skapa en stabilare grogrund för en framtida tillväxt.

– Nordkalk har kunnig personal och en över hundraårig erfarenhet av kalkbranschen. Efter det analys som gjordes under hösten har vi en klar uppfattning om hur vi ska ändra kurs för bolaget. Vi söker nu en ny vd för att ro iland den här viktiga ändringsprocessen. Jag vill för Rettig Groups och Nordkalks styrelsers del tacka Hannu för sin insats för Nordkalk och önska honom lycka till i kommande utmaningar, konstaterar Nordkalks styrelseordförande Matts Rosenberg i bolagets pressmeddelande.

Läs ocksåHautala tar över Nordkalk

PK