Hjärtföreningens insamling har fått en bra start

Defibrillator. Arkivbild: Jan-Ole Edberg.
Defibrillator. Arkivbild: Jan-Ole Edberg.
Västra Åbolands Hjärtförenings insamling för att få defibrillatorer till Pargas har kommit igång riktigt bra.
– Just nu har vi i princip samlat in medel för en och en halv defibrillator, så om takten håller i sig kommer vi upp till målsättningen om tolv stycken under det här året, säger ordförande Hanna Järvinen.
Men hon hoppas förstås på att insamlingstakten blir snabbare än så och att målsättningen om tolv hjärtstartare uppnås redan innan december.
– Lielax byaförening har varit aktiva på föreningssidan och vi skulle förstås gärna se också andra byalag och -föreningar med i insamlingen, säger Järvinen.
Informationstillfällen om defibrillatorerna kommer att ordnas den 21 mars på finska och den 23 mars på svenska i fullmäktigesalen. Bägge tillfällena börjar klockan 17.30 och beräknas räcka ungefär en timme. Tillfällena arrangeras i samarbete med Skärgårdens Kombi och är avgiftsfria.
– De här infotillfällena handlar främst om att folk ska få en möjlighet att bekanta sig med apparaterna, alla kommer inte att hinna pröva på, men om det finns intresse är vi öppna för flera tillfällen i ett senare skede, berättar Järvinen.
Andra föreningar kan också höra sig för hos Hjärtföreningen om föreläsningar. Järvinen kommer inom den närmaste framtiden att föreläsa både för de svensk- och finskspråkiga pensionärsföreningarna.
Insamlingen fortsätter under hela året i samband med olika jippon och insamlingskontot FI47 5711 0020 0531 45 kan vem som helst donera medel till.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi