Hockeyseger, handbollsförlust och orienteringsbrons

26 räddningar. Pauli Kitula spelade stabilt i mål och räddade 26 gånger då ParSport vann med 9-4 i seriepremiären mot KK-V. Foto: Mikael Heinrichs
Lördagens sportskörd i Pargasväg blev tudelad. I hockeytvåans premiär vann ParSport hemma med 9–4 mot förra säsongens kvalkollega KK-V från Kumo. En kort stund i andra perioden såg gästerna ut att komma med in i matchen, men närmare än en reducering till 4–3 kom de aldrig. Att gästerna kom till match med endast 11 utespelare gjorde förstås inte deras sak enklare.
I första perioden var det tredjeformationen med Sebastian LindqvistKarri-Jussi SuominenMikko Levonen som stod för målen och trion höll takten matchen igenom. Poängbäst i ParSport inför 120 på läktaren var Lindqvist med 2+2 och Mikko Koskinen med samma saldo.
I Vanda fick Piffen på nöten mot Atlas med hela 24–15 (11–6) efter en insats som lämnade mycket att önska i anfallsväg.
– Vi var helt enkelt katastrofalt dåliga framåt medan försvaret och målvaktsspelet fungerade. Av deras 24 mål kom dessutom sju på kontringar, konstaterade PIF-tränaren Joni Lindberg.
Piffens bästa målskytt var Samuel Alexandersson med fem mål.
I Vasa tog Amy Nymalm från Pargas IF brons i klassen D18 i FM i sprintorientering.