Hundbanans motionstrappa i Pargas fick hjärtstartare

Donation av hjärtstartare. Från vänster: Lasse Andersson, Paul Vikman och Tove Hagström från Väståbolands Företagare samt Annika Gustafsson från Pargas Rotaryklubb, Henrik Karlstedt från Pargas Port Rotaryklubb och Hanna Järvinen från Västra Åbolands hjärtförening.

Nu finns det en hjärtstartare vid Hundbanans motionstrappa i Pargas.

Det är föreningarna Pargas Rotaryklubb och Pargas Port Rotaryklubb som har bekostat hjärtstartaren och Västra Åbolands hjärtförening som har införskaffat apparaten. Hjärtstartaren är placerad i mitten av motionstrappan.

Hanna Järvinen från Västra Åbolands hjärtförening är glad för att det nu finns en hjärtstartare vid motionstrappan och säger att man inte ska vara rädd för att använda den då behov finns.

– Man kan inte göra något fel, apparaten berättar hela tiden vad man ska göra. Men ofta är folk rädda för att de ska göra fel.

Man behöver inte ha en utbildning för att använda hjärtstartaren, men Järvinen betonar att folk ofta enklare vågar använda hjärtstaren ifall de har gått en utbildning. Västra Åbolands hjärtförening erbjuder gratis utbildning för den som är intresserad.

Tanken är att skaffa ännu en till hjärtstartare till motionstrappan, så att man i framtiden kunde ha en hjärtstartare i början av trappan och flytta den nuvarande högst upp. Väståbolands Företagare som ansvarar för motionstrappan samlar in pengar just för detta ändamål.

– Man kan via MobilePay betala in en summa och delta i insamlingen för en till hjärtstartare, förklarar Lasse Andersson från företagarföreningen.

Bredvid hjärtstartaren finns numret till vilket man via MobilePay kan betala in en donation.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*