Hur låter HC Airisto?

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Diskussioner pågår just nu och inget är ännu bestämt, men om så blir fallet gäller det både på herr- och damsidan.
– Det är möjligt att det blir ett lag tillsammans i högsta serien. Varken namn eller något annat är ännu klart, men det går under arbetsnamnet HC Airisto, säger Pargas IF:s handbollssektions ordförande Jan ”Bambu” Eriksson.
På herrsidan kan det också bli aktuellt med ett ”akademilag” i division ett som ska finnas till för att slussa in spelare i ligalaget.
– Det kanske inte är ett 30-årigt projekt, utan snarare femårigt. Vem vet, kanske bägge föreningarna har stabila ligalag i framtiden, säger han.
– Man får gärna ta kontakt med någon av föreningarnas ordförande om man har åsikter om de här diskussionerna. Det är bättre att man säger det nu än för sent. Det här ska inte bli något kabinettbeslut.
Tanken är att HC Airistos matcher ska delas jämnt mellan Pargas och Åbo för att på så vis verkligen bli bägge orternas lag. Om sammanslagningen blir av kommer beslutet troligtvis att fattas inom mars månad.
Den nuvarande Piffenspelaren Joni Lindberg har tidigare representerat Åboklubbarna HC Dennis, HC Fenix och ÅIFK. Han välkomnar förslaget som går under arbetsnamnet HC Airisto.
– Det är alltid intressant med nya saker, men det beror förstås på hur saker och ting framskrider, säger Lindberg.
Den tidigare landslagsspelaren och nuvarande målvaktstränaren i PIF, Bror Blomqvist, är mer tveksam till det planerade samarbetet.
– Det är blandade tankar. Man måste vara noga med att spelarna är intresserade av det här. I dag har vi en bra anda med folk som ställer upp för varandra och det är viktigt att den hålls kvar.
Blomqvist hoppas att det i sådana fall är frågan om en övergångslösning och att Pargas IF med tiden kan få ett eget lag i ligan.
Hannes Nyberg