Idag inleds världscupen i Norge – Piffens Amy Nymalm deltar i den finska truppen

Idag inleds världscupen i Norge där man tävlar i medeldistans, långdistans och stafett. Piffens Amy Nymalm deltar i den finska truppen.

Pargas IF:s Amy Nymalm deltar tillsammans med 17 andra orienterare i världscupöppningen i Norge som börjar idag och pågår till söndagen. Nymalm är den enda FSO-orienteraren och hoppas på en placering bland de 10 bästa.

– Det är ett realistiskt mål, men det kommer inte bli lätt, säger Nymalm.

Nymalm förklarar att terrängen i Norge påminner om terrängen i Joensuu – det finns branta backar och mjuk botten. Formen är också god och Nymalm har precis kommit från ett mattest då PK ringer upp henne för en intervju.

– Formen ser bra ut och träningen har gått bra i vinter, säger Nymalm som en normal träningsvecka tränar cirka 8-13 timmar.

Under tävlingssäsongen blir det aningen mindre träningstimmar, men intensiteten på träningarna är ändå hög. Ifjol på hösten drabbades Nymalm av en skada då ett ledband i vristen gick av och fortfarande kan skadan ge sig tillkänna då hon springer i skogen. Nymalm har ingen personlig tränare, utan planerar själv sin träning. Ett av säsongens huvudmål är att skaffa en biljett till VM-tävlingarna i Schweiz i juli.

– Det är inte omöjligt för mig att komma med till VM, säger Nymalm och berättar att tävlingarna delvis går på hög höjd och i utmanande terräng med stora höjdskillnader.

Följande världscuptävling, efter öppningen i Norge, går av stapeln i augusti i Tjeckien och i oktober i Italien.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*