Insamlingen ”Pargas-bil till Ukraina” sparkades i gång

Pargas. I lördags berättade Magnus Londen om insamlingen “Pargas-bil till Ukraina” för ett 40-tal intresserade. Bild: Benrdt Lönnberg.

I lördags samlades omkring 40 personer vid Hundbanans motionstrappa i Pargas för att lyssna till Magnus Londen som berättade om hjälpförsändelser till Ukraina och Pargas egen insamling.

– Vi kämpar så länge som Ukraina kämpar, säger journalisten Magnus Londen där han står invid Hundbanans motionstrappa i Pargas.

Nästa karavan iväg den 30 juni

Ukrainas blågula flagga vajar i vinden och solen lyser från en klarblå himmel. Ett 40-tal personer har samlats för att höra om situationen i Ukraina och de hjälpförsändelser som Londen har gjort under det senaste året. Londen är sommarboare i Pargas och ett bekant ansikte för många. Det var ifjol som han grundade en förening kallad Karavanen till Ukraina, vars avsikt är att understöda Ukraina genom att engagera privatpersoner och företag. Karavanen har fört totalt 48 bilar till Ukraina fullastade med förnödenheter och nu har man även sparkat i gång en insamling för att kunna få med en Pargas-bil. Londen berättar att nästa gång en fordonskaravan kör till Ukraina är 30 juni.

– Pargas får en egen redovisning, säger Londen och påpekar att folk uppskattar då allting inom föreningen är så konkret och sker mycket snabbt.

Mellanredovisning utlovas

Karavanen har noll euro i administrationskostnader och alla jobbar ideellt, föreningen redovisar dessutom varje cent offentligt. En mellanredovisning för Pargas-bilen utlovas också. Totalt behövs cirka 25 000 euro för att få ihop till ett fordon som måste vara i mycket gott skick, försäkrar Londen.

– Ambassadörer behövs alltid. Projektet sprider sig som ringar på vattnet och många av de som varit med till Ukraina blir ofta ganska tagna av situationen där

Evenemanget avslutades till tonerna av Stormskärs Maja och många tack riktades till Londen för hans förtjänstfulla volontärarbete.

 

Malin Johansson

Insamlingen Pargas-bil till Ukraina
Polisstyrelsens tillståndsnummer RA/2024/489
Mottagare: Karavanen till Ukraina rf
Kontonummer: FI9140550017735560
referensnummer: 1261
MobilePay: 12677

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*