– Jag förälskade mig i Korpo!

rpt

Idag är första egentliga semesterdagen på flera år för Aaron Blanco Tejedor, och han säger att han verkligen behövt lite ledigt. På vardagarna arbetar han med sitt företag Ubuntu Productions.

Aaron designar och producerar webbsidor och erbjuder dessutom grafisk design och fotografering vid olika evenemang och för webbsidor. Att företaget kom till var egentligen en slump.
– Min sambo Ida-Kajsa fick för cirka 3,5 år sedan veta att William Hellgren behövde en webbsida för Hotel Nestor och Restaurang Back Pocket, och jag tänkte att det är ett jobb jag borde ta. Jag arbetade då på Hjalmars och Ida-Kajsa var mammaledig så det kändes som en stor risk att lämna det jobbet och börja göra hemsidor i stället, säger Aaron.
Visionen var att grunda ett företag som gör webbsidor som är av hög kvalitet men som prismässigt ligger i en mellankategori som de flesta har råd med. Nästan alla företag han idag jobbar med är från skärgården, vilket visar att han hittat sin nisch. Och det finns mer jobb än vad han hinner med.
– Det är många otroligt duktiga och kreativa företagare i skärgården som vet att de behöver en webbsida, men inte vet någonting om datorer. Det är här jag får hjälpa till konkret och kombinera mitt behov av att vilja skapa men också vara till nytta för samhället.
Aaron säger sig alltid ha haft en naturlig fallenhet för datorer.
– Jag har plockat isär och satt ihop otaliga datorer, jag förstår mig på dem och är bra på allt som har med dem att göra, säger han och sveper ut med handen mot det gamla fina hus i Wattkast de låtit renovera upp.
– Men att bygga ett hus, det är som magi för mig, jag förstår ingenting, ler han.
Aaron kommer ursprungligen från Baskien i Spanien, men hans hjärta är till 100 procent i Korpo, trots att han tidigare var en storstadskille.
– För flera år sedan jobbade jag i Korpoström, och jag cyklade dit, det tog en timme varje väg. När jag körde hem sent på kvällen och dimman låg över åkrarna var det så vackert. Jag totalförälskade mig i Korpo och sade åt Ida-Kajsa att här vill jag bo. Hon blev förvånad och glad, för det ville hon också.

FAKTA
Aaron Blanco Tejedor
Ålder: 35 år
Arbete: driver företaget Ubuntu Productions tillsammans med Ida-Kajsa Johansson.
Bor. I Wattkast med Ida-Kajsa och barnen Teresa 1,5 år och Thor 4 år.
Favoritmat och dryck: Spansk omelett och Janssons frestelse, dricker helst vatten.

Tuuli Meriläinen
Tuuli.merilainen@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*