Jenny Karlsson är Pargas lucia

Lucia med följe. Pargas lucia 2017 Jenny Karlsson i mitten med blombuketten. Från vänster tärnorna Josefin Malmberg, Wilma Sundqvist, Lotta Lall och Cassandra Gabrielsson. Max Mäki längst till höger. Foto: Mikael Heinrichs
Det blev kandidat nummer tre, Jenny Karlsson, som valdes till Folkhälsan i Pargas 68:e lucia. Det blev offentligt i tisdags kväll i Folkhälsans daghem Bantis då lokalföreningens ordförande Petra Henriksson överräckte luciabuketten.
Josefin MalmbergWilma Sundqvist och Lotta Lall blir tärnor tillsammans med Cassandra Gabrielsson.
– Man kanske inte riktigt har förstått det ännu, det tar väl en stund. Men jag är jätteförväntansfull och det ska bli alldeles superroligt, men samtidigt förstås litet nervöst också, säger Karlsson.
Folkhälsan i Pargas 68:e lucia Jenny Karlsson. Foto: Mikael Heinrichs
Här kan du se lucia med följe ge ett litet smakprov på sångkunskaperna:

Nu börjar repetitionerna också på allvar då alla i luciaföljet får sina klänningar och takten så småningom ökar från 2-3 övningar i veckan till att vara nästan dagliga.
Har ni redan snackat igenom hur det blir den 13 december?
– Nja, en liten del kanske. Alla har ju sina egna tankar och funderingar om hur det kommer att vara. Men det blir enligt traditionell modell med kyrka och sedan Ahonenska hörnet, så vi får hoppas på att vädret är på vår sida. Ett litet lätt snöfall skulle inte skada, säger den nyblivna Pargaslucian som hade farmor och mormor som båda två hade sina fingrar med i spelet kring anmälan samt pappa på plats i tisdags kväll.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi