Jordkällaren är Guidens bästa vän 2022 – ”Det här var både roligt och överraskande”

Jorkällaren, ost
Guidens bästa vän 2022 är Jordkällaren. Daniel Lindström importerar och säljer delikatessostar. Bild: Malin Johansson.

Det hela började med en liten butik och fyra ostar. Idag har man ett betydligt större utbud med många olika delikatessprodukter och Jordkällaren har satt Pargas på den kulinariska kartan.

Importerar och säljer delikatessostar

I tisdags på den internationella guidedagen utsåg Pargasföreningen Skärgårdsguiderna ”Guidens bästa vän” för år 2022. Titeln gick den här gången till Jordkällaren och företagaren Daniel Lindström som importerar och säljer delikatessostar. Tillsammans med frun Mikaela Stenström sköter de om den lilla gemytliga butiken på Vävargatan i Pargas.

Diplomet kommer att delas ut på Skärgårdsguidernas midvinterfest 28 februari.

– Jordkällaren är alltid öppen för nya idéer och tankar och är också själva aktiva och öppna, säger Paola Fraboni som är ordförande för Skärgårdsguiderna.

Fraboni lyfter också fram Jordkällarens gästfrihet.

– Jordkällaren tar alltid emot bussturister oberoende om det är helgdag eller inte. För oss guider är de alltid tillmötesgående och de har satt Pargas på den kulinariska kartan.

Lindström är förstås glad över utmärkelsen.

– Det här var både roligt och överraskande, säger han.

Blåmögelost från Tyskland är kundernas nya favorit

Han berättar att Pargasborna gärna prövar på nya ostar, men sedan finns det också några säkra ostar som alltid går hem, som till exempel schweiziska ostar. Många av kunderna vill ha information om ostarna och stannar gärna och pratar en stund med Lindström, som är den som har hand om försäljningen.

– Just nu har vi en blåmögelost från Tyskland som har blivit många kunders nya favorit.

Sammanlagt har Jordkällaren omkring 130 olika ostar till försäljning. Jordkällaren håller öppet torsdagar och fredagar klockan 14-18 och lördagar 11-14, men även andra tider enligt överenskommelse.

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*