Julia har skolväskan färdigpackad

Börjar i första klass. Julia Ekman är klar för skolstarten.

Den nya rymdryggsäcken är packad och klar för skolstart. Julia har fyllt väskan med ett pennskrin som glimmar i guld, pennor, suddgummi och ett nytt häfte.

Hemma hos familjen Ekman i Ljusudda börjar allt vara klart för skolstarten nästa vecka. Speciellt spännande är det för familjens yngsta barn Julia, som kommer att börja skolan på måndagen. Julia börjar på klass 1A i Malms skola och berättar att hon redan känner många av sina blivande klasskamrater.

– Jag fick en ny kompis från min klass då vi hade besöksdag i maj i skolan, säger hon ivrigt och fortsätter att hon nog också känner många andra av de blivande klasskamraterna.

Förväntan är stor inför skolstarten och allt från skolväska till pennor, häften och kläder finns färdigt framsatta i Julias rum.

– Vi var och shoppade med mamma och kom hem med en hel kasse full med kläder, säger hon nöjt.

Kläderna för den första skoldagen är noggrant utvalda – det blir jeans, blus och en tröja. Den nya rymdryggsäcken innehåller ett guldfärgat pennskrin. En egen telefon fick Julia redan i maj då hon fyllde sju år och hon berättar att skrivandet inte vållar några desto större svårigheter.

– Jag kan både läsa och skriva, men små bokstäver är svåra att skriva. Dessutom kan jag engelska.

Julias mamma Marina berättar att Julia kommer att delta i morgon- och eftermiddagsverksamheten vid Malms skola, då både Marina och pappa Stefan jobbar utanför Pargas. Men ännu har familjen några lediga sommardagar kvar att njuta av tillsammans och Julia ser på klockan och konstaterar att hennes kompis snart borde dyka upp. Även om sommarlovet har varit fyllt av kompisbesök, många simturer och en resa till Legoland i Danmark, är det helt klart att skolstarten är efterlängtad!

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*