Julstämning på Seniorstugan

Jul på Seniorstugan. Foto: Leena Lehtonen
Bänkarna och stolarna vid Seniorstugan i korsningen av Elmgrensgatan och Parsbyvägen var i tisdags välfyllda i god tid innan den traditionella julfesten började. Man kunde se fram emot ett par timmar i trevligt sällskap med program och servering.
Man inledde med julgröt som var den första för några i år medan någon berättade att hen kokade risgrynsgröt då och då. Men nu innehöll gröten även en mandel.
När man hade plockat undan gröttallrikarna, skymtade man genom fönstret en bekant figur med vitt skägg och röda kläder: självaste julgubben kom på besök. Den gemytliga och pratglada julgubben berättade att han är inte riktigt van att färdas i gummistövlar men nu var de praktiska. Han hade dessutom råkat tappa bort sin halsduk på vägen till Pargas så han passade på att gå till Bustis och köpa sig en Piffen-halsduk.
Söta tomtar. Seniorstugan hade många fina juldekorationer och en mycket vacker julgran. Foto: Leena Lehtonen
– Om ni behöver ännu något till julpaketen så är en sådan här halsduk en bra idé, tipsade julgubben.
Han hade paket till alla och eftersom det var så många paket att dela hjälptes av Seniorstugans Susanne Forsell som bar festens roligaste tomteluva.
Söta tomtar. Seniorstugan hade många fina juldekorationer och en mycket vacker julgran. Foto: Leena Lehtonen
När julgubbens säck var tömd önskade han god jul till alla och gav sig iväg vidare till Kimito.
Julfesten fortsatte med kaffe och jultårtor men före det sjöng man tillsammans bekanta julsånger både på svenska och finska. Innan det var det dags för dagens högt förväntade gäst, Pargas lucia.
Lucia Malin Wahtera med tärnorna Carla Björkqvist, Emelia Karlsson, Annika Lindroos och Malin Lundqvist uppträdde stämningsfullt till gitarrackompanjemang av Max Mäki.
Seniorstugans öppna vardagsrum håller före julpaus öppet ännu i dag fredag till klockan 15 som vanligt.
Leena Lehtonen
040 563 8717/leena.lehtonen@aumedia.fi